Szorongás kezelése.

Szabaduljon meg a félelmeitől

Ez a leggyakoribb mentális zavar, amely minden korosztályt érint. Becslések szerint az emberek körülbelül 30%-a szenved szorongásos rendellenességtől élete valamely szakaszában. Ez gyakrabban fordul elő nőknél. Éppen ezért a szorongás kezelése az egyetlen módja annak, hogy leküzdjük ezt a sajnos egyre gyakoribbá váló pszichológiai problémát. 

Fontos tudni, hogy a félelem és a szorongás életünk elválaszthatatlan részét képezik. Bár kellemetlen érzések, ugyanakkor hasznosak is: lehetővé teszik, hogy gyorsan felmérjük azokat a veszélyes helyzeteket, amelyekbe kerülünk, és felkészítenek minket a gyors reakcióra.

Meghatározatlan félelem és szorongás, amelyek visszatartanak az életben

Olyan érzés, amely időnként különböző helyzetekre adott reakcióként jelentkezik, mint például új tapasztalatok, vizsgák letétele, eredményvárás stb., normális reakció, amelyet mindannyian megtapasztalunk. Ha azonban gyakran jelen van és intenzív, és zavarja a mindennapi működésünket, akkor kóros szorongásról van szó, amit kezelni kell.

Ez azonban nem aggaszthatja Önt, mert a kezelés hosszan tartó eredményeket hoz, leveszi Önről a félelmeit és a szorongásait.

Mi a szorongás?

Biztosan elgondolkozott már legalább egyszer életében, hogy mi ez. Röviden, a szorongásos olyan félelem, amely metaforikusan szólva megköti a kezét. 

Ez egy meghatározatlan félelem vagy aggodalom, szemben a félelemmel, amely többnyire nyilvánvaló fenyegetéssel kapcsolatos. Arra a (korábbi) állandó érzésre utal, hogy valami rossz fog történni. Ha irracionális vagy patológiai, mármint ha szorongásos rendellenesség lép fel, akkor a félelem racionális forrása kizárt, vagy a forrás létezik, de a szorongásos reakció intenzívebb és gyakoribb a normálisnál.

Valójában ez egy olyan állapot, amelyben egy személy bizonyos kellemetlen és kényelmetlen érzelmeket él át, mint például a félelem, a feszültség, az aggodalom, a bizonytalanság érzése. A szenvedő személy bizonytalan egy jövőbeli esemény kimenetelét illetően.

Ilyen helyzetekben az ember túlanalizál, aggódik, gondolkodik, olyan gondolatokkal foglalkozik, amelyeket nem tud kontrollálni, állandóan fél, vagyis félelem „rohamai” vannak, hogy a jövőben még bonyolultabbá válhat a helyzet. Ennek eredményeként az ember nagyon érzékennyé válik, a legkisebb részletekre is koncentrál, amelyeket egy veszélyes vagy küszöbön álló helyzet jelének tart. 

Ezért ez mentálisan és fizikailag rendkívül megterhelő állapot egy ilyen betegségben szenvedő személy számára. Ezért nem meglepő, hogy sokan azt kérdezik, hogy „gyógyítható-e” vagy „hogyan lehet kezelni”.

Szorongásos tünetek

Annak eldöntéséhez, hogy szükséges-e a szorongás kezelésének megkezdése, először meg kell vizsgálnia, mik ennek a pszichológiai problémának a tünetei. A szorongásos zavar minden jele és mutatója két csoportra osztható: fizikai és pszichológiai.

Fizikai tünetek:

Pszichológiai tünetek:

A szorongás intenzív stresszre vagy veszélyre adott reakcióként jelentkezik, vagy lehet a kevésbé intenzív stressz hosszú távú felhalmozódásának eredménye, amely továbbra is fennáll.

Adjon értelmet az életének

Hívjon minket és kérjen időpontot orvosainkhoz

Hogyan gyógyítható és mik a kockázati tényezői a szorongás kialakulásának?

Számos tényező válthatja ki a szorongás megjelenését és kialakulását. Nagyon fontos felismerni ezeket a tényezőket, hogy tudjuk, hogyan kezeljük őket a leghatékonyabban. 

Ezek lehetnek olyan traumatikus élmények, mint a bántalmazás, erőszak, közlekedési balesetek, közeli személy halála stb. Egy személyben szorongás alakulhat ki, ha szemtanúja egy traumatikus eseménynek, amely a közelben történt.

Az alábbi okok miatt nagyobb a kockázata annak, hogy az emberek életük egy bizonyos pontján szorongásos rendellenességet alakítanak ki: 

A szorongásos zavarok típusai:

A legintenzívebb szakaszban az ember általában úgy érzi, hogy közvetlen veszélyben van, és az élete veszélyben van. Ekkor a személy gyakran azt gondolja, hogy valami szörnyűség történik vele, például szívroham vagy agyvérzés, azt hiszi, hogy megfullad, elájul vagy megőrül.

A szorongás típusai

Agorafóbia – félelem, amely leggyakrabban korábbi pánikrohamok vagy traumatikus helyzet után jelentkezik. A fő jellemző a félelem attól, hogy bizonyos helyzetekbe kerül, vagy ha belép egy helyzetbe, és megjelenik a félelem, akkor az ember elmenekül ezekből a helyzetekből.

Egészségügyi állapot okozott szorongás – krónikus betegségek, rákos betegségek, autoimmun betegségek.

A pszichoaktív anyagok használata okozott szorongás – majd megjelenik és dominál a pszichológiai visszahúzódás kríziseiben.

Obszesszív – kompulzív zavar – a legsúlyosabb szorongásos zavar, amelyet rögeszmék és kényszerek jellemeznek. A rögeszmék tolakodó és kellemetlen gondolatok, képek és impulzusok, amelyek bekúsznak és megszakítják a normális gondolatmenetet. Ezek nagyon kellemetlen tartalmak, és legtöbbször elfogadhatatlanok egy személy számára. Emiatt ezek a gondolatok erős feszültséghez és félelemhez vezetnek, hogy az nem fog megtörténni, amire gondolnak, ezért megpróbálják megállítani és elfojtani ezeket a gondolatokat.

Hogyan reagál a szervezet egy pánikrohamra?

Ahhoz, hogy a „veszélyes” helyzetekből való küzdelem vagy menekülés során a szervezet megnövekedett szükségleteire reagáljunk, nagyobb mennyiségű oxigénre van szükség, ezért az ember gyorsabban lélegzik. Emellett a pulzusszám és a vérnyomás is emelkedik egy rövid ideig. Mindez azért történik, hogy a vért a lehető legnagyobb mennyiségben lássák el a szükséges anyagokkal azon testrészek számára, amelyekre az embernek adott pillanatban a legnagyobb szüksége van. 

Ezenkívül a vér újraeloszlása ​​következik be, így a véráramlás azokon a részeken, amelyekre nincs szükségünk a veszély idején, csökken, míg más részeken megnövekszik.

Szorongás kezelése - 14 napig tartó orvosi kezelések

Annak ellenére, hogy a szorongás hatalmába kerítheti az ember életét, és ennek következtében a családját is, fontos tudni, hogy van kiút ebből az ördögi körből!
Tehát, ha azon tűnődik, „hogyan kell kezelni” vagy „hogyan kell gyógyítani” ezt a betegséget, akkor a MedTim a megoldás az Ön számára. 

Bevált és világszerte elismert kezelési módszereink segítenek megszabadulni a szorongástól és örökre száműzni az alaptalan félelem érzését. A MedTiM pszichológusai és pszichoterapeutái segítségével megtanulhatja, hogyan ismerje fel félelmeit, és hogyan győzze le őket.

Ezen rendellenességek kezelésében pszichoterápián keresztül önsegítő technikákat tanítunk a betegeknek, mint például a pánikrohamok légzési technikái, a negatív gondolatok áramlásának megszakítása és egyéb technikák.

Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.