A marihuána-függőség kezelése

A tartalom áttekintése

Bár sokan a marihuánát a könnyebb drogok csoportjába sorolják, de tudnia kell, hogy ez az egyik legnagyobb tévhit, hiszen minden drog kemény. Ez a pszichoaktív anyag számos káros következménnyel jár a fogyasztó testi, lelki és szociális egészségére nézve. E kábítószer fogyasztásának legnagyobb és egyben legveszélyesebb következménye a marihuána-függőség, ezért mindenképpen szükséges a marihuánafüggőség kezelése. 

Minden a marihuánával kezdődik. Sok más pszichoaktív anyag, például heroin vagy kokain használója kezdett el marihuánát használni. Sajnos a fiatalok nagyon korán, még tinédzser korukban elkezdenek fogyasztani. Becslések szerint a felnőttek több mint 50%-a 18 éves kora előtt kezdett el marihuánát fogyasztani.

A marihuánafüggőség kezelése a fogyasztás kezdetén a legnagyobb kihívás, hiszen az ember hisz abban, hogy nincs probléma. A valóság azonban más, mert a fűfüggőség alattomos betegség.

Marihuána-függőség – Mi az a marihuána?

A marihuána az indiai kender (Cannabis) neve, és a kannabinoidok csoportjába tartozik. Sokan kíváncsiak, hogy néz ki a marihuána? A kannabisz egy olyan növény, amely trópusi területeken nő. A nőivarú növény levelei, valamint virágai füstölhetők vagy teaként készíthetők, míg a növény gyantája erősebb, hasisnak nevezik.

A tetrahidrokannabinol, ismertebb nevén THC, az indiai kenderben található pszichoaktív anyag, ismertebb nevén marihuána. És a THC a felelős a marihuána addiktív kialakulásáért.

Amikor a marihuánát cigarettaként használják, a THC a tüdőn keresztül a véráramba jut, ahol az agyba és más szervekbe kerül. Amikor eléri az agyat, az agy azon részein lévő idegsejt-receptorokhoz kötődik, amelyek a koncentrációért, a koordinációért, a memóriáért, a gondolkodásért, az örömért és az érzelmekért felelősek. Ez az oka annak a „magas” hatásnak, amelyet a marihuána okoz.

Mik a marihuána használatának jelei és tünetei?

A marihuána tehát olyan drog, amely függőséget és problémákat okoz. Ez a pszichoaktív anyag káros és kockázatos a mentális és fizikai egészségre, mert egyesíti a különböző kategóriájú kábítószerek hatását, mint például az alkohol, a nyugtatók vagy a hallucinogén szerek. 

A marihuána-függőség másik neve a fü függőség vagy a kannabiszhasználati zavar. Ha egy személy folytatja a marihuána fogyasztását, annak ellenére, hogy ez a kábítószer okozza, akkor azt mondhatjuk, hogy marihuánafüggő.

Itt azonban felmerül a fő kérdés – hogyan lehet felismerni egy marihuánafüggőt? Vagyis milyen tünetei vannak a marihuánafogyasztásnak és a kábítószer-függőségnek?

Segítségünkkel és a marihuánáról való leszoktatás innovatív módszereivel a marihuána-függőség a múltja lesz.

Adjon értelmet az életének

Hívjon minket és kérjen időpontot orvosainkhoz

A MARIHUÁNA FÜGGŐSÉG HATÁSAI – MI A KÖVETKEZMÉNYEI A MARIHUÁNA-FÜGGŐSÉGNEK?

A kutatások kimutatták, hogy számos tényező határozza meg, hogy valaki függő lesz-e a marihuánától. Ide tartozik többek között a genetika, a stresszes és traumás élettapasztalatok, a kortársak és a környezeti nyomás, a gyermekkori bántalmazás és elhanyagolás és hasonlók.

A marihuána rövid távú negatív hatásai

Hallucinációk, téveszmék, károsodott memória és kognitív funkciók, megváltozott időérzékelés, megváltozott érzékszervi észlelés, pszichózis, pánik, pánikrohamok, szapora szívverés, szapora szívverés, szédülés és hányinger, szorongás, nevető- és félelemrohamok, feszültség, véreres szemek, tájékozódási zavar.

A marihuána hosszú távú mellékhatásai

A marihuána agyra gyakorolt ​​krónikus hatása és hatása miatt keletkeznek. Ami a marihuána hatását illeti, hosszan tartó és túlzott fogyasztás esetén változások következnek be az agyban, mivel a marihuána hatással van az agy azon részeinek változásaira, amelyek a stresszre adott válaszokat, a motivációt és a jutalmat irányítják. A marihuána negatív hatással van a termékenységre, vérnyomás-emelkedésre, szédülésre, érzelmi tompaságra, szorongásra.

Ezenkívül a marihuána hosszú távú következményei közé tartozik: az IQ csökkenése, depresszió, memóriazavar, krónikus pszichózis, skizofrénia, öngyilkossági gondolatok és viselkedés, jelentősen csökkent munkavégzési képesség. 

Ha abbahagyja a marihuána használatát, az absztinencia válság tünetei jelentkeznek. E tünetek közé tartoznak, de nem kizárólagosan az ingerlékenység, álmatlanság, szorongás, depresszió, étvágytalanság…

Marihuána-függőség kezelése - 14 napig tartó orvosi kezelés

A marihuána használata elvezet ahhoz a pillanathoz, amikor a betegek rájönnek, hogy legyőzték a függőséget, és a kannabisz káros hatással van rájuk és környezetükre. Ez az a pillanat, amikor az emberek felteszik maguknak a kérdést, hogy „hogyan lehet megszabadulni a marihuánától”, vagy „mi szükséges a marihuána dohányzásának abbahagyásához”. Aztán elkezdenek segítséget keresni. A marihuána-függőség kezelése modern klinikánkon lehetséges, ahol szakértő orvosi csapatunk kiemelkedő eredményeket ér el.
Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.