Ambuláns kezelés és páciensek támogatása.

A kezelés befejezése utáni támogatás rendkívül fontos a páciens számára! A MedTim klinikánkon kezelt betegek nem fejezik be a kezelésüket a központ elhagyásakor, hanem egy évig ambuláns ellátásban folytatják. 

Az ambuláns ellátás azt jelenti, hogy a páciensek havonta egyszer bejönnek rendelőnkbe kivizsgálásra, implantátum helyreállításra (ingerlő injekció), pszichiáterrel történő interjúra a gyógyszeres kezelés korrekciója vagy csökkentése, valamint az előző időszak értékelésé érdekében. 

Az ellenőrző vizsgálatokon keresztüli személyes kapcsolattartáson túlmenően minden páciens a kezelés után pszichológiai támogatásban is részesül, egy pszichológussal vagy szakpedagógussal folytatott telefonbeszélgetésen keresztül, aki a kezelés során pszichológiai eljárásokon vezette végig, és elindította a pszichoterápia és oktatás folyamatát.

Folyamatosan figyeljük a pácienst az ambuláns ellátás során.

A kórházi kezelés utáni támogatás nemcsak a beteget, hanem a családját is érinti. A klinika teljes csapata aktívan részt vesz az ambuláns szakasz ellátásában. 

A kezelés végén minden páciens és a családja  utasítást kap absztinenciáról (ne használjon PSA-t). Ezek az irányelvek nem korlátozó jellegűek, hanem pszichológiai támogatásként szolgálnak, amely az implantátummal együtt megkönnyíti a páciens és a családja számára az absztinencia megkezdését.

Segítségünkkel minden beteg leküzdheti a kihívásokat és új életet kezdhet!

Szenvedélybetegek ambulás ellátása

A szendvedélybetegek ambuláns ellátása a kórházi kezelés befejezése után kezdődik és 12 hónapig tart. A pácienseknek havonta kell jönniük pszichiáterhez a kontroll vizsgálatra. ahol megbeszélik az előző időszakot, korrigálják vagy csökkentik a gyógyszeres terápiát, majd általános benyomást nyernek a páciensről és a családjáról a kezelés utáni helyzetekben.

Kötelező, hogy a páciensek családtagjukkal együtt jöjjenek el a kontroll vizsgálatra, hogy további tájékoztatást adjanak. Ezen információk alapján a pszichiáter meghatározza a gyógyszeres terápia további menetét, és javaslatot tesz a további működésre a következő időszakban, valamint a következő kontrollig. 

Kötelező a rehabilitációs szabályok alkalmazásának ellenőrzése, amelyet a beteg és családja a kórházi kezelés végén kap. A rehabilitáció szabályai jelentősen megkönnyítik a stabil absztinencia átvételét, mert megvalósításukkal a betegek védve vannak a potenciális kiváltó helyzetektől, elsősorban a zárt pszichés krízisektől, sőt a visszaeséstől is.

Ha a páciensnek van implantátuma, azt 28 napon belül megújítja. Ha nem érzi magát stabilan, és korábbi vizsgálatra van szüksége, telefonon egyeztetheti a sürgősségi vizsgálatot.

Adjon értelmet az életének

Hívjon minket és kérjen időpontot orvosainkhoz

Orvoscsapatunk mindig a páciens és családja oldalán áll.

Az ambuláns időszak alatt jelentkező pszichés krízis vagy bármilyen kellemetlen érzés esetén a pácienst sürgősségi vizsgálatnak vetik alá a gyógyszeres és pszichológiai segítségnyújtás és a visszaesések megelőzése érdekében.  

A rendszeres ambuláns kontroll ellenőrzések nagyon fontosak a páciensek teljes gyógyulása szempontjából, de ez nem elég. Fontos, hogy a páciens betartsa az orvos utasításait, de azt is, hogy maga is észrevegye, mi okozhat problémát az életében.

Továbbá is fontos, hogy a páciens a kezelést követően egy teljesen más napi dinamikát alakítson ki, ami az érdeklődési kör, a társas környezet változásával (nem szenvedélybetegséggel küzdő emberekkel), a sporttevékenységben való aktív részvétellel, hobbi keresésével, valaimint a tanulmányok folytatásával jár (ha még tanul), annak érdekében, hogy elkerülje az unalmat, amely gyakran kiváltja a visszaesést.

Amikor a beteg felépül és véget ér a rehabilitációja, új életet kezd, de a régi környezetben. Ha csak a páncienssel történik változás, kezelés, és a környezetében nem, akkor olyan változások jelenhetnek meg, amelyek idővel elhalványulnak. A beteg gyorsan visszatér a függőséget okozó viselkedési mintákhoz. Ezért fontos a család bevonása a kezelésbe, mint kulcsfontosságú tényezőt a rehabilitációs időszakban. Emellett nagy előnyt jelentenek páciens számára a barátai is, akik segíthetnek a reszocializációs szakaszban. Ez azért fontos, hogy elkerüljük azokat a kiváltó tényezőket, amelyek válságot okoznak és akadályozzák a gyógyulást.
Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.