Pszichostimuláns-függőség kezelése

A tartalom áttekintése

A függőséget legyőző MedTiM eljárások

A pszichostimulánsok a depresszánsokon és a hallucinogéneken kívül a három pszichoaktív anyag egyikéhez tartoznak. Serkentő hatással vannak a szervezet pszichomotoros aktivitására. A pszichostimulánsok közé tartoznak az amfetaminok és az ecstasy, a szintetikus amfetaminokat pedig metamfetaminoknak is nevezik.

A pszichostimulánsok fő farmakológiai hatásai a következők:

Ezenkívül perifériás szimpatomimetikus hatásuk van. Ez azt jelenti, hogy a pszichostimulánsok alkalmazása vérnyomás-emelkedést és a gyomor-bélrendszeri motilitás gátlását okozza. A pszichostimulánsokra az a jellemző, hogy nagyon gyorsan felszívódnak a gyomor-bél traktusból. Más szóval, teljesen szabadon átjutnak a vér-agy gáton, majd a vizelettel, változatlan állapotban kiürülnek a szervezetből. 

A pszichostimulánsokkal való visszaélés és kényszerhasználat fizikai és pszichológiai függőséget okoz ezektől a pszichoaktív anyagoktól. A pszichostimulánsok az állóképesség határáig sodorják a szervezet aktivitását, teljesen semlegesítve az éhség és a fáradtság érzését.

Adjon értelmet az életének

Hívjon minket és kérjen időpontot orvosainkhoz

Az amfetamin-abúzus hatásai és következményei

A pszichostimulánsok, azaz az amfetaminok használata bizonyos pszichés és fizikai hatásokkal jár az emberre.

Az amfetamin-használat pszichés következményei:

A marihuána rövid távú negatív hatásai

Amfetamin-függőség – Fordítson új lapot az életben!

Az amfetaminok fizikai és pszichológiai függőséget okoznak a hosszú távú, krónikus és kényszeres használat során. 

Hosszan tartó és folyamatos használat után a szervezetben kialakul egy bizonyos tolerancia, így az ember növeli az adagot a korábbi hatás elérése érdekében. Ily módon az amfetaminok a normális működéshez szükséges és szükséges anyaggá válnak az emberi szervezetben.

Az a személy, aki huzamosabb ideig amfetamint szed, amfetamin pszichózist (a paranoid skizofréniához hasonló mentális zavart) alakíthat ki, amely téveszmék, hallucinációk, illúziók és paranoia formájában nyilvánul meg. Ez egy nagyon veszélyes és kockázatos helyzet, mivel az illető ilyenkor hajlamos az erőszakra.

A pszichostimuláns-függőség kezelésére szolgáló orvosi kezelés 14 napig tart

Klinikánkon világszerte elismert és bevált módszerek a pszichostimuláns-függőség kezelésében segítenek megszabadulni a betegség bilincseitől, és folytatni a normális életet.

Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.