Ergoterápia - Minőségi szabadidő

Elsősorban, az ergoterápia rendkívül fontos a szenvedélybetegek kezelésében. Pontosabban, ez az úgynevezett foglalkozási terápia, amely a kórházi ellátás keretében a függőség kezelésében használható. Röviden, magában foglal minden manuális, kreatív, szabadidős, oktatási és egyéb tevékenységet.  

Célja a páciens bizonyos testi-lelki funkcióinak elérése, fejlesztése. Az ergoterápia szerepe a reszocializáció és a változás kezdete. Szintén a pszichoterápiával párhuzamosan végzik. A pszichiátriában az ergoterápia felkészíti a pácienst a társadalmi környezetbe való visszatérésre.

Az ergoterapeuták részt vesznek a páciensekkel végzett munkában, és a páciens pszichés állapotának megfelelően tervezik és hajtják végre. 

Fontos megjegyezni, hogy a munka csoportosan és/vagy egyénileg is megszervezhető, a páciens érdeklődésének, kívánságának és képességeinek megfelelően.

Pszichológus és szakpedagógus ergoterapeuta támogatásával beszélgetést folytatnak a pácienssel, amely alapján megszervezik vagy javaslatot adnak a mindennapi tevékenységekre.

Ergoterápia az orvosi kezelés keretében

A MedTim klinikán a délutáni órákban speciális helyiségekben zajlik, amikor a páciensek befejezik a kezelés orvosi részét – az orvosi eljárásokat, teszteket, pszichoterápiát és képzést.

Ez azonban nem kötelező része a szenvedélybetegség kezelésének, de ajánlott, mert minőségi szabadidő-eltöltést jelent.

Az Önök segítségével szerettei legyőzik a kihívásokat és új életet kezdenek!

Adjon értelmet az életének

Hívjon minket és kérjen időpontot orvosainkhoz

Az ergoterápia sporttevékenységekre, manuális készségekre, a terápiás folyamat részeként alkalmazott relaxációs technikákra (autogén tréning, progresszív izomrelaxáció) és pszichoszociális készségekre oszlik. Például az étkezőben és a nappaliban Sony PlayStation és különféle társasjátékok találhatók. 

Emellett a testileg-lelkileg stabil betegek orvosi jóváhagyással és biztonsági személyzet felügyelete mellett előreszervezett egynapos kirándulásokra indulnak.

Az ergoterapeuta terápiás közösséget szervez a páciensekkel. A terápiás közösségnek az a feladata, hogy magába a kezelésbe vonja be a pácienst, és hogy megtanítsa felelősségvállalásra. Az ergoterapeuta pszichoszociális készségekkel és összetevőkkel foglalkozik, beleértve a szociális interakció és az érzelmek feldolgozásának képességét, az új értékek és érdeklődési körök elfogadását, az új szerepekre való felkészülést, az intraperszonális készségek fejlesztését, az önkifejezést, az élet kihívásaira és változásaira való reagálás megtanulását, valamint az időszervezés és önkontroll fejlesztését.

A kezelés során az ergoterapeuta az minden páciens érdekeit követi, irányítja őket, és rögzíti a kognitív funkciók fejlődését a kezelés elején és végén. Ez az egyik mutatója annak, hogy a páciens hogyan reagált minden orvosi kezelésre és eljárásra a kórházi kezelés során.

Szórakozás a klinikán.

A szabadidős tevékenységek, mint például a PlayStation konzol, a ping-pong asztal és a biliárdasztal, jelentősen hozzájárulhatnak a betegek élményének javításához és a gyógyulást elősegítő környezet megteremtéséhez.

A szabadidős tevékenységek sokszínű kínálatával a klinika felismeri a betegek holisztikus igényeinek kielégítésének fontosságát, figyelembe véve testi, érzelmi és szociális jólétüket. Ezek a tevékenységek egy olyan terápiás környezet kialakításában is szerepet játszhatnak, amely támogatja a betegek és az egészségügyi személyzet közötti kapcsolatot. 

Gondoskodunk arról, hogy ezek a tevékenységek a klinika konkrét terápiás céljainak megfelelő módon integrálódjanak, és támogassák a beteg gyógyulási folyamatát. Ez hozzá fog járulni ahhoz, hogy pozitív és befogadó élményt teremtsenek a kezelés alatt állók számára.

Kirándulások pihenés és kulturális tevékenység céljából

Ezek a tevékenységek jelentős előnyökkel járhatnak a betegek számára azáltal, hogy hozzájárulnak általános jólétükhöz és gyógyulási folyamatukhoz. Íme néhány lehetséges előny az ilyen kirándulásokkal kapcsolatban: 
Fontos ezeknek a kirándulások a megfelelő terápiás keretekbe való beépítése, valamint a páciensek speciális igényeihez való igazítása. Ezenkívül a betegek visszajelzéseinek összegyűjtése ezekről a kirándulásokról segíthet a program folyamatos módosításában és fejlesztésében. Összességében ez a holisztikus megközelítés, amely egyesíti a klinikai ellátást és a kulturális tapasztalatokat, pozitív hatással lehet a betegek gyógyulására.
Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.