A heroinfüggőség kezelése

A tartalom áttekintése

Heroinfüggőség – az egyetlen módja annak, hogy leszokjunk erről a kábítószerről

A heroin rendkívül veszélyes és erősen addiktív drog, amely nagyon gyorsan okoz függőséget. A heroint fogyasztók tapasztalatai azt mutatják, hogy ebből a helyzetből nagyon nehéz, szinte lehetetlen könnyen „kiszabadulni”. Ennek oka a rendkívül kellemetlen elvonási tünetek, amelyeket egy függő érez, amikor hirtelen abbahagyja a heroinnal való visszaélést. Az egyetlen módja annak, hogy véglegesen megszabaduljon ettől a potenciálisan halálos pszichoaktív anyagtól, a herointól való méregtelenítés.

Heroinfüggőség - Mi az a heroin?

A heroin-méregtelenítés, ahogy a neve is sugallja, a heroinfüggők szervezetének megtisztítására szolgáló módszer. Felmerül tehát a kérdés: mi az a heroin? 

A heroin morfium alapú drog, amely a mák gyantájából nyert anyag. A heroin színe és megjelenése az előállítás módjától és az esetlegesen keverhető egyéb anyagoktól függ.

A heroin lehet fehér vagy barna por formájában, de fekete, ragadós anyagként is (fekete heroin). Ez a kábítószer az opiátok vagy opioidok nevű pszichoaktív szerek csoportjába tartozik. Az egyéb opiátok közé tartoznak bizonyos vényköteles fájdalomcsillapítók, mint például a kodein, az oxikodon és a hidrokodon.

A heroinnal való visszaélés és a heroin hatása egyértelműen a herointól való pszichikai és fizikai függőséghez vezetnek. Tekintettel a heroin magas addiktív potenciáljára, ez a kábítószer komoly kockázatot és egészségügyi problémát jelent, még akkor is, ha a személy csak egyszer fogyasztja! A heroin egy depresszív kábítószer, amely közvetlenül elfogyasztása után jó közérzetet és fájdalommentességet okoz. 

Éppen ezek a hatások ösztönzik az embert, hogy ismét erős vágyat fejlesszen ki a heroinfogyasztás iránt, ami a herointól való pszichológiai függőség kialakulásához vezet. Másrészt, amikor egy személy megpróbálja abbahagyni a heroinnal való visszaélést, „heroinmegvonási” válság lép fel. 

Mindenesetre a herointól való méregtelenítés a kezeléssel segítségével, klinikai és kórházi körülményeken belül az egyetlen módja annak, hogy örökre leállítsuk a heroinfogyasztást. 

Heroinfüggőség és heroinkezelés

Sokan kérdezik: hogyan lehet abbahagyni a heroin használatát kezelés nélkül? Azt válaszoljuk, hogy a heroin-méregtelenítés szükséges a heroinfüggőségből való teljes felépüléshez. A heroinfüggőség súlyos rendellenesség, amely az anyaggal való visszaéléshez kapcsolódik. A heroinfüggőséget erős pszichológiai és fizikai vágy jellemzi e kábítószer anyag fogyasztására. Bár a heroin illegális, sok más opioid legálisan beszerezhető orvosi rendelvényre. 

Az összes opioid közös jellemzője, hogy enyhítik a fájdalmat azzal, hogy blokkolják vagy csökkentik az agyba küldött fájdalomjelek számát. Emellett, az opioidoknak hatásuk van az agyra, jelentős endorfin-felszabadulást okozva, ami boldoggá, eufórikussá vagy „magassá” teszi az embert. Ezek a tulajdonságok a heroint és más opioidokat erősen addiktív pszichoaktív anyagokká teszik.

Ha Ön vagy valaki közeli hozzátartozója heroinfüggőségben szenved, a heroin-méregtelenítés és a függőségtől való vértisztítás egy biztonságos kiutat jelentenek ebből az állapotból. A heroin-méregtelenítő központ biztosan segíthet. 

A heroinnal való visszaélés és a halálos kimenetelű túladagolások jelentősen megnövekedtek az elmúlt évtizedben. Ez a növekedés a vényköteles opioid fájdalomcsillapítókkal visszaélő emberek növekvő számával függ össze. Néhány ember, aki függővé válik ezektől a drogoktól, gyakran vált át heroinra, mivel az hasonló hatásokat vált ki, de olcsóbb és könnyebben beszerezhető.

A legtöbb heroint visszaélő vagy használt ember azt állítja, hogy először bántalmazta a vényköteles opioid szereket. A kutatások szerint a kezelésre szoruló heroinfüggők hozzávetőleg egyharmada azonnal függővé válik a heroinnal való visszaéléstől, az opioid gyógyszerek előzetes használata nélkül.

Egyszeri heroinfogyasztás elég ahhoz, hogy függőséget okozzon! A heroin tartós és folyamatos fogyasztása túladagoláshoz vezethet.

Heroinfüggőség: Okai!

A heroinfüggőséget genetikai, viselkedési és környezeti tényezők kombinációja okozhatja. 

A heroinfüggőség ismert kockázati tényezői a következők:

Fontos megjegyezni, hogy ezek a kockázati tényezők közül egy vagy több jelenléte nem jelenti automatikusan azt, hogy valakinél heroinfüggőség és herointünetek alakulnak ki. Tanulmányok és kutatások szerint, ha az említett kockázati tényezők közül néhány jelen van, akkor egy személy fokozottan ki van téve a kábítószerrel való visszaélés és a függőség kockázatának.

Heroinfüggőség: A heroin hatásai

Ahhoz, hogy a herointól való méregtelenítés megfelelően végezzen, fontos ismerni a heroinfogyasztás következményeit, vagyis az általa okozott hatásokat és a tüneteit. Ez azért fontos, mert a heroin méregtelenítése a heroin hatásainak megszüntetésének folyamata. 

Ugyanis, heroin depresszánsa a központi idegrendszernek. Ez azt jelenti, hogy ez a kábítószer lelassítja az agyműködést és befolyásolja a légzést (ami szintén lelassul vagy leáll). A testhőmérséklet és a nyomás csökkennek, miközben a szívritmus szabálytalanná válik.

A válság tünetei a tartós fogyasztás abbahagyása után néhány órával jelentkezhetnek és a következőke hatásaik vannak: 

A heroin hatása rövid távon

Közvetlenül a heroin fogyasztása után az ember „rohanást” érez, vagyis örömhullámot vagy eufóriát. A heroin rövid távú hatásai azonban a következők:
A heroin gyakran nem tiszta formában van, vagyis további anyagokat, például cukrot, keményítőt vagy tejporot tartalmaz, amelyek eltömíthetik a tüdőbe, a májba, a vesékbe vagy az agyba vezető ereket, és azzal maradandó károsodást okozhatnak ezekben a szervekben.

A heroin hatása hosszú távon

A heroin és a rendszeres használata hosszú távú hatásai pusztítóak lehetnek:

Heroinfüggőség és heroin-túladagolás (mérgezés)

Heroin-túladagolás esetén azonnali heroin méregtelenítés szükséges a halálos következmények elkerülése érdekében. Szakszerű és alapos heroin-méregtelenítés csak megfelelő, elismert és jól ismert heroin-méregtelenítő közponbant, például a MedTiM szenvedélybeteg-ketelő klinikán végezhető

Heroin-túladagolás akkor fordulhat elő, ha egy személy nagy adaggal visszaél ebből a pszichoaktív anyagból, amelyet a szervezete nem tud kezelni.
Pontosabban ebben az esetben és a heroin tüneteinek megfelelően sürgős kórházi kezelés szükséges az orvosi méregtelenítő kezelés miatt.

Amikor egy személy herointúladagolást tapasztal, a légzése lelassul vagy teljesen leáll. Ennek eredményeként csökken az agyba jutó oxigén mennyisége (ez az állapot hipoxiaként ismert). A hipoxiának súlyos és hosszú távú pszichológiai és mentális hatásai lehetnek az idegrendszerre, beleértve a kómát és a maradandó agykárosodást.

A heroin és a túladagolás tünetei: 

Heroin-méregtelenítés és válságelvonás 

Mint minden más kábítószer esetében, a heroinnal szemben is kialakulhat tolerancia. A heroinnak azonban megvan az a sajátossága, hogy már néhány használat után képes toleranciát kialakítani ezzel a pszichoaktív anyaggal szemben! 

A korábbiakkal megegyező hatás elérése érdekében a heroinfüggők nagyobb adagot szednek gyakrabban. Szervezetük heroinfüggővé válik, és csak annak jelenlétében tud működni. A heroinfogyasztás hirtelen abbahagyása esetén „heroinelvonási” válság lép fel. Tekintettel arra, hogy a heroinelvonási válságot egy sor fizikai és pszichikai tünet jellemzi, amelyek rendkívül kellemetlenek, a biztonságos és a fájdalommentes „heroinkezelés” az egyetlen módja ennek a fájdalmas és kellemetlen helyzetnek a legyőzésére.

Heroin tünetei és elvonási válság rövid távon (első 24 óra)

Heroin tünetei és elvonási válság hosszú távon (24 óra elteltével)

Ha észreveszi, hogy valaki a közelében elvonási fázisban van, ebben az esetben a heroin miatt, kórházi kezelés szükséges a kábítószer-méregtelenítés érdekében!

MEDTIM – Heroinfüggőség Kezelési Klinika

A MedTiM egy modern klinika a szenvedélybetegségek és pszichológiai problémák kezelésére, valamint a „heroinkezelés” szakértői központja. A szenvedélybetegségek innovatív és forradalmi heroinkezelésének részeként nemzetközileg elismert orvosokból és más szakértőkből álló csapatunk átfogó heroin-méregtelenítést végez. 

Az különböztet meg minket másoktól, hogy TELJESEN FÁJDALOMMENTES ÉS BIZTONSÁGOS HEROIN KEZELÉST végzünk!

A MedTiM-nél végzett heroin-méregtelenítés az első és az egyik legfontosabb lépés a heroinfüggőség hosszú távú kezelésében.Pontosabban, a szervezet herointól való méregtelenítése az első lépés a herointól és más opiátoktól és pszichoaktív anyagoktól való függőség kezelésében. A heroinkezelés folyamata magában foglalja a vér, vagyis a mérgező anyagoktól függő személy testének megtisztítását.

Ha érdeklődik a vértisztításíránt, vagyis szeretné tudni a költségeket, keressen minket bizalommal bármikor, mert a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk!

A heroin-méregtelenítés célja a fizikai válságok okozta visszaesések megelőzése. A méregtelenítési folyamatba beépítjük a gyógyszeres terápiát, hogy támogassuk a hosszú távú absztinencia megteremtését, vagyis a heroinnal és más opiátokkal történő visszaéléstől való tartózkodást! 

A MedTiM klinikán végzett heroin méregtelenítés és vértisztítás segít a szenvedélybeteg szervezetének gyorsabban kiüríteni a mérgező anyagokat.

UROD eljárás, hatékony és gyors

Klinikánkon az UROD eljárás, más néven ultragyors heroin és más opiátok méregtelenítése, bevált, megbízható és a szervezet tisztításának egyik legjobb módszere! Az UROD eljárás során, amely teljes mértékben segíti a pácienst abban, hogy fájdalommentesen menjen át a méregtelenítési folyamaton, az orvosi méregtelenítéshez speciális gyógyszerek is alkalmazók.

A szervezet gyors méregtelenítése a MedTim klinikán az esetek több mint 80%-ában csökkenti a visszaesés kockázatát!

Az ultragyors opioid-méregtelenítés egy olyan módszer, amely segít a szervezetnek gyorsabb és fájdalommentesebb herointól való megszabadulásában. Emellett az UROD eljárás lehetővé teszi a szenvedélybetegek számára, hogy megtisztítsák vérüket a herointól és más káros anyagoktól anélkül, hogy kényelmetlenséget éreznének. 

Ez a gyors heroin-méregtelenítés lassan, teljes érzéstelenítésben zajlik az intenzív osztályon, és 6-8 óráig tart, állandó aneszteziológus felügyelete alatt. Az ultragyors méregtelenítési eljárás során az opiát-méregtelenítést egy opiát antagonista (naloxon, a heroin hatását visszafordító méregtelenítő gyógyszer) nagy dózisú befecskendezésével indukálják általános érzéstelenítésben vagy mély szedációban.

A naloxont ​​intravénásan adják be a gyors, fix dózisú méregtelenítési eljárás során. Az UROD eljárást aneszteziológus végzi. Az UROD-eljárás felírása előtt a páciens egy sor diagnosztikai vizsgálaton megy keresztül, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nincsenek ellenjavallatok. 

Az UROD méregtelenítés után a páciens absztinencia elleni gyógyszereket és vitamintámogatást kap, amelyek segítenek csökkenteni a heroin iránti vágyat, és helyreállítani a kábítószerrel való visszaélés által érintett szervek egészségét. Tehát megvan a válasz a kérdésre: hogyan lehet leszokni a heroinról kezelés nélkül?

Mennyibe kerül a heroinkezelés?

Ha érdekli a vértisztítás ára és mennyibe kerül, a heroin-méregtelenítés részeként, hívjon bizalommal, hiszen mindenféle információért készséggel állunk rendelkezésére! 

A fent említett méregtelenítési eljárásokkal, de plazmaferézissel is tisztítjuk a vért. A plazmaferézis egy teljesen fájdalommentes méregtelenítési és vértisztítási módszer, mert a méregtelenítés mellett gyulladáscsökkentő és immunmoduláló tulajdonságokkal is rendelkezik. Ez az egyik legproduktívabb méregtelenítési módszer, mert a plazmaferézis növeli a további kezelések hatékonyságát és teljesen revitalizálja a páciens szervezetét, ezért is különösen fontos a kezelés kezdeti szakaszában.

A kezelés végén minden páciens, aki átesett heroin-méregtelenítésen és ellenőrzésen, hogy megtisztult-e a szervezete az opiátok nyomaitól, folyékony Naltrexone implantátumot kap. Az injekció hatása 30 napig tart, majd a következő 30 nap során a páciensnek ismét ugyanazt az adagot kell kapnia. A következő évben javasolt az ún. blokkoló szedése, mert nemcsak fizikai, hanem mentális kiváló gátat jelent az esetleges pszichikai válságokkal szemben, amelyek visszaeséshez vezethetnek.  

A blokkolók mellett a páciensnek megfelelő gyógyszeres terápiát írnak elő, és javasolt a pszichoterápia folytatása. Ha a Naltrexone injekció beadására ellenjavallatok állnak fenn, a páciensnek 24 órán át tartó hatású tablettákat (méregtelenítő gyógyszereket) írnak elő, amelyeket a pszichiáter által előírt rendszeres kezelésen felül kell bevenni a kórházi kezelés végén.

A vértisztítás költségét illetően 10 napos heroinfüggőség kezelés esetén a kezelés ára nem tartalmazza a blokkolót. Míg egy 14 napig tartó kezelésnél az első blokkolót a kezelés ára tartalmazza.

Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.