Mentális zavarok kezelése

A mentális zavarok, más néven mentális zavarok vagy pszichiátriai zavarok, olyan gondolkodási, érzelmi vagy viselkedési minták által jellemezhető állapotok, amelyek jelentős kényelmetlenséget vagy zavart okoznak a napi működésben és a mentális egészségben. Ezek a rendellenességek befolyásolhatják az egyén gondolkodását, érzését, másokkal való kommunikációját és a stresszes helyzetekkel való megbirkózást. Fontos hangsúlyozni, hogy a mentálhigiénés kezelés gyakran akkor a leghatékonyabb, ha az egyes személyek egyéni szükségleteihez igazodik. A biológiai, pszichológiai, társadalmi és környezeti szempontokat figyelembe vevő holisztikus megközelítés nyújthatja a legjobb eredményeket. A mentális egészségügyi szakemberek, a család és a közösség folyamatos támogatása szintén elengedhetetlen a gyógyulás és az ellenálló képesség előmozdításához.

Pszichiáter értékelés

Kezdetben az értékelést pszichiáterrel folytatott beszélgetésen keresztül végezzük. Figyelembe vesszük a beteg személyes és családi anamnézisét, hogy jobban megismerjük a beteget, a felmerülő nehézségeket, valamint a zavarhoz vezető körülményeket. Ez különösen lehetővé teszi a beteg állapotának felmérését és a megfelelő gyógyszeres terápia alkalmazását a szenvedélybetegségek kezelésében. A teljes kezelés alatt a pszichiáter napi beszélgetést folytat a pácienssel. Ilyenkor figyelemmel kísérjük az eljárások, a pszichoterápia és a farmakoterápia állapotát, hatékonyságát.

Laboratóriumi tesztek

Minden előtt és a beteg klinikára történő felvétele után vérvizsgálatot végeznek. A következő teszteket tartalmazza: teljes vérkép, biokémiai elemzések, HIV- és hepatitisvírus-elemzések, valamint szükség esetén mélyreható elemzések. A laboratóriumi vérvizsgálatok mellett vizeletvizsgálatot is végeznek.

Szakorvosi vizsgálatok

Felvételkor minden beteget belgyógyász szakorvos vizsgál meg azzal a céllal, hogy meghatározza az addiktológiai programokkal kapcsolatos klinikai eljárások indikációit és ellenjavallatait.

Diagnosztikai eljárások

Közvetlenül a felvételt követően, a belső vizsgálat alapján a belgyógyász további diagnosztikai eljárásokat határoz meg. Így meghatározzuk a függőség kezelésének indikációit és ellenjavallatait. Ezek az eljárások közé tartozik a has és a szív ultrahangja, EKG, erek doppler. Szükség esetén további eljárásokra kerül sor (MRI, CT, röntgen, gasztroszkópia stb.). Nem tartoznak a standard

Pszihodijagnosztika

Pszichológiai tesztek, amelyek magukban foglalják a kognitív funkciók értékelésére szolgáló tesztek használatát, a személyiségértékelést strukturált pszichológiai teszteken és projektív technikákon keresztül. Pszichológussal és szakpedagógussal együttműködve felmérjük a páciens pszichés állapotát, amely alapján minden betegnél meghatározzuk az egyéni kezelés pszichoterápiás megközelítését.

Eljárások a pszichés függőség kezelésére

Olyan módszertant ajánlunk a páciensnek, amelyet pszichológus és pszichológiai eljárásokra szakosodott gyógypedagógiai szakember végez. Ezen eljárások célja a pozitív készségek és viselkedések, valamint a védekezési mechanizmusok megerősítése. Ezen kívül ezek az eljárások magukban foglalják a farmakoterápia támogatásával végzett pszichoterápiás munkát. Ez egy feltételes averzív reflex létrehozásáról szól egy gyakran fogyasztott anyaggal szemben – (averziós eljárás). A pszichoterápiás ülések kombinálása a „transzmediátorok” intravénás infúziójával lehetővé teszi a pszichoterápia potenciáljának maximális növelését. Szakértőink ezáltal szuggesztív hatást gyakorolnak a páciens tudatalattijára.

Betegek és családtagok oktatása

A betegekkel és családtagjaikkal való kezelés során pszichológus és szakoktató lelki egészséggel kapcsolatos képzést tart. 

A képzés része a betegség orvosi szempontú elemzése, a betegséget kiváltó és fenntartó kiváltó okok felismerése, valamint a közvetlen következmények mérlegelése.

A képzés kiemelt része a klinikai kezelést követően kezdődő képzési részhez, az ún. járóbeteg rész, amely a következő évben tart.

Adjon értelmet az életének

Hívjon minket és kérjen időpontot orvosainkhoz

Regeneratív eljárások

A gyógykezelés során a pszichoterápia mellett fizikoterápia, hiperbár kamrás kezelések, infraszauna, nyiroklevezetés és manuális masszázs áll a páciensek rendelkezésére (a kezelés ára 1 masszázst tartalmaz).
A gyógykezelés alatti pszichoterápia mellett a kezelés ára 1 db masszázst/nyirok drenázst, 5 db regeneráló infúziót és 1 db sószobás kezelést tartalmaz. A további regeneratív kezelések külön díjat számítanak fel, mint a hiperbár kamraterápia, oxigénkapszula, infraszauna, plazmaferézis, sószoba, masszázs/nyirokelvezetés.
Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.