Diagnosztika - Függőség kezelése

A szenvedélybetegség kezelésében a diagnosztika az első lépés és rendkívül fontos része az eljárásnak, mert a betegség jelenlétének vagy hiányának azonosítására szolgál.

A diagnózisnak köszönhetően értékeljük a prioritásokat. A páciens állapotát a megfelelő diagnosztikai kategóriába soroljuk, valamint a diagnózis során meghatározzuk a betegség jeleit, tüneteit. Ezt a diagnózist rendkívül szükséges felállítani a szenvedélybetegségek kezelésében, mert felfedi pácienseink általános testi és lelki egészségi állapotát.
A MedTim klinikán a kórházi felvételt követően azonnal teljes körű diagnosztikai vizsgálatot végzünk.

Miért olyan fontos a diagnózis?

A diagnózis lehetővé teszi a függőség miatt kezelő páciens állapotának meghatározását. Röviden, minden eljárásnak megvannak a maga javallatai és ellenjavallatai. Más szóval, egy jó diagnózis határozza meg azokat az eljárásokat, amelyeket a szenvedélybetegségek kezelésében használni fogunk.

A diagnosztika segítségével teljes körűen felmérjük a beteg lelki egészségét, testi állapotát.

Ha a diagnózis egészségügyi problémát tár fel, konkrét kiegészítő vizsgálatokra irányítjuk a pácienset. A MedTiM Klinika együttműködik Szerbia vezető klinikáival, amelyek precíz vizsgálatokat végeznek, beleértve a szkennelést, az MRI-t, az ultrahangot, a röntgent, valamint a szakorvosi konzultációkat.

Az ár azonban nem tartalmazza a klinikánkon végzett diagnózis utáni további elemzéseket, szakorvosi véleményeket vagy speciális laboratóriumi vizsgálatokat. Szóval, a klinika ajánlott árlistája szerint külön díjat számítanak fel.

Adjon értelmet az életének

Hívjon minket és kérjen időpontot orvosainkhoz

Egyágyas Mit foglal magában a diagnózis a szenvedélybetegség kezelésében?

A MedTiM klinikára történő felvételtől kezdve a páciens teljes körű diagnosztikai vizsgálaton esik át fizikai állapotának felmérésére. Ez alapján tudunk majd dönteni a kezelés első lépéseiről.

Diagnosztikai eljárások

A klinikára történő fogadástól és a belgyógyász vizsgálata alapján standard eljárásokra kerül sor, melyeket a kezelés ára tartalmaz. Pontosabban, ezek közé tartozik a szív és a has ultrahangja, fül-orr-gégészeti vizsgálat azoknak, akik hozzászoktak a termékek belélegzéséhez, EKG-vizsgálat, HIV és hepatitis laboratóriumi vizsgálata, valamint az erek Doppler vizsgálata. 

A általános további diagnosztikai eljárásokat határoz meg, amelyekkel meghatározzuk a kezelés indikációit és ellenjavallatait (MRI, CT, röntgen, gasztroszkópia stb.). Ezeket az eljárásokat a kezelés ára nem tartalmazza, és felárat kell fizetni.

Pszichodiagnosztika

A strukturált pszichológiai tesztek, valamint a projektív technikák lehetővé teszik a páciens kognitív funkcióinak és személyiségének felmérését. Pszichológussal és specializált defektológussal együttműködve értékeljük a páciens pszichikai állapotát, és meghatározzuk a pszichoterápiás kezelés egyéni megközelítését.

A pszichiátriai állapot értékelése

Az értékelést pszichiáter végzi. Elemzi a betegséggel kapcsolatos személyes és családi anamnézist. E foglalkozásnak a célja a páciens jobb megismerése válaszain keresztül a rendellenességet okozó körülmények azonosítása, ugyanakkor a páciens állapota felmérése is, valamint a betegség diagnosztizálása és alkalmazása szempontjából fontos és releváns tények megfigyelése és megfelelő gyógyszeres kezelés alkalmazása. Az első találkozás alkalmával meghatározzák a páciens által elfogyasztandó anyagok dózisait, annak érdekében, hogy teljes és pontos kezelési tervet készítsenek. A kezelés során a pszichiáter mindennapi találkozókat tart a pácienssel, hogy figyelemmel kísérje az eljárások és a pszichoterápia állapotát, hatékonyságát.

Laboratóriumi elemzések

A páciens klinikára történő felvétele után vérvizsgálatokat végzünk, beleértve a CBC-t (teljes vérkép), biokémiai vizsgálatokat, valamint további vizsgálatokat, ha vannak ajánlások. A vérvizsgálat mellett vizeletvizsgálatot is végzünk laboratóriumban.

A függőség kezelése

A heroin (ópiát) függőség kezelése

A betegek egyéni megközelítése elfeledteti Önnel ezeknek a pszichoaktív anyagoknak a használatát.

Alkoholizmus kezelése

Mondjon búcsút az alkoholfüggőségnek, és egyszer s mindenkorra szabaduljon meg ettől a csapástól.

A szerencsejáték-függőség kezelése

Az innovatív feldolgozási módszereknek köszönhetően a játék a múltad lesz.

Kokainfüggőség kezelése

Nagy arányú sikerrel lebeszéljük a betegeket ennek a kábítószernek a használatáról.

Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.