Szenvedélybeteg fizikai méregtelenítése.

A szenvedélybeteg fizikai méregtelenítése

A szenvedélybeteg szervezetének méregtelenítése a szenvedélybetegség hosszú távú kezelésének első és egyik legfontosabb lépése. Különösen az orvosi méregtelenítés az első lépés az opiát- és egyéb pszichoaktív anyagoktól való függőség kezelésében. 

Az orvosi méregtelenítés nagyon fontos eljárás a visszaesések, vagyis a testi tünetek okozta ismétlődő krízisek megelőzésére. Az eljárások közé tartozik a farmakoterápia az opiátok és más pszichoaktív anyagok tiltott használatától való hosszú távú absztinencia megteremtésének támogatására.

A MedTim klinikán végzett „méregtelenítő kezelés” segíti a szenvedélybeteg embert, vagyis szervezetét a mérgező anyagok gyorsabb eltávolításában.

Az opioidfüggőség metadonnal, szubotexszel, buprenorfinnal végzett szubsztitúciós terápiával történő kezelése hátrányokkal járhat. Ez a kezelés hosszú távú, és magában foglalja az opiátok fogyasztását is, ami növeli a visszaesés valószínűségét, és nem lesz tartós eredménye.

Fájdalommentes, biztonságos és jóváhagyott méregtelenítés

Hivatásos egészségügyi személyzet felügyelete mellett.

A méregtelenítő program időtartama az anyag típusától és a felhasználó által elfogyasztott mennyiségtől függ. Ez a kezelés legalább egy hétig tart. A méregtelenítés ugyanis azt jelenti, hogy a beteg infúziók, eljárások és gyógyszerek útján megkapja a szükséges anyagokat. 

Az UROD (ultragyors méregtelenítés) eljárás során a szervezet opiátoktól való megtisztítását egy nagyon nagy dózisú opiátantagonista (naloxon) bolus injekciójával indukálják. Az UROD eljárás során a páciens 6-8 órán keresztül teljes érzéstelenítésben vagy erős szedációban van, ezért a méregtelenítést intenzív osztályon, aneszteziológus felügyelete mellett végzik.

Klinikánkon a méregtelenítés típusai:

Adjon értelmet az életének

Hívjon minket és kérjen időpontot orvosainkhoz

A méregtelenítés segít a tünetek csökkentésében és/vagy enyhítésében

A „méregtelenítő terápia” a függőség kezelésének első lépése, és megtisztítja a szervezetet a mérgező anyagoktól és enyhíti az absztinencia krízis tüneteit.

Alkohol méregtelenítés

Tudva, hogy a máj szervezetünk fő „laboratóriuma”, egyben létfontosságú szerv, amely nélkül az ember nem tud élni, működése rendkívül fontos. A túlzott alkoholfogyasztás befolyásolja a májműködés minőségét. 

Többek között a máj felelős a szervezet méregtelenítéséért.

Méregtelenítésével „segítjük” számos, egészségre ártalmas méreganyag és termék kezelésében, eltávolításában. Ebben az összefüggésben a páciens naponta kapott infúziókkal történik. Pontosabban, a beteg vitaminkomplexeket, aminosavakat és májvédőket kap, amelyek felgyorsítják a májműködést és segítik a méreganyagok felszabadulását, illetve azok szervezetből való kiürülését.

Absztinencia válság

Az absztinencia-válság súlyos állapot, amely olyan szenvedélybetegeknél fordul elő, akik hirtelen abbahagyták a pszichoaktív anyagok fogyasztását. Más szóval, sürgős szükség van egy olyan termék elfogyasztására, amelyet általában egy függő személy használ. A tünetek általában néhány órával a pszichoaktív szerek szedésének abbahagyása után jelentkeznek. 

Az absztinencia nehezen tolerálható az eltartott emberek számára, ha egyedül vannak otthon. Éppen ezért ajánlott a méregtelenítő kezelést kórházi körülmények között végezni, mert az elvonás az ember számára elviselhetetlen, a család számára pedig ijesztő lehet.

Az absztinencia válságot a következő tünetek kísérik:

Az absztinencia nehezen tolerálható a szenvedélybetegek számára, ha egyedül vannak otthon. Ezért azt javasoljuk, hogy a méregtelenítő programot kórházi körülmények között végezzék, mert az elvonás az egyén számára elviselhetetlen, a család számára pedig ijesztő lehet.
Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.