Szerencsejáték kezelés – Forduljon új élethez

A tartalom áttekintése

A szerencsejáték a nem kémiai függőség egy formája, amely addiktív mechanizmusai és az általa okozott következmények miatt függőségnek minősül. 

A patológiai vagy kényszeres szerencsejáték bizonyos személyiségstruktúrákban fordul elő, amelyek alapvető jellemzője az impulzuskontroll zavar. A patológiai szerencsejáték a férfiaknál általában serdülőkorban, míg a nőknél valamivel később jelentkezik. A társadalmilag megengedett szerencsejátékból a patológiai szerencsejátékba való átmenet akkor következik be, amikor már nem a veszteség vagy a nyerés a fontos, hanem az impulzus kielégítése.

Ismeretes, hogy a szerencsejátékosok az adrenalin rabjai, ami „táplálja” ezt az impulzust. Általában minden néhány lejátszott sport-előrejelzéssel kezdődik, néhány kirándulással a kaszinóba vagy fogadóirodába szórakozás céljából társasággal, pókerezéssel a barátokkal és hasonlókkal. Idővel azonban a hosszú távú szerencsejáték és a bukmékernél való tartózkodás szinte biztosan a fogadóirodától való függőséggé válik.

A szerencsejátékosok egyszerűen azt hiszik, hogy minden következő alkalommal, amikor nyerni fognak, szerencsések lesznek. A szerencsejátékosok nem veszik észre, hogy a szerencsejátékban a veszteség a szabály, a nyerés pedig tisztán véletlenszerű és kivétel. Azonban nem minden olyan fekete, tekintve, hogy a szerencsejátékból való kezelés, vagyis a szerencsejátékosok kezelése teljesen lehetséges és kivitelezhető!

Legyen a szerencsejáték csak egy csúnya emlék.

Szerencsejáték-függőség – Olyan probléma, amely tönkreteszi az egyént és a családot

A szerencsejátékkal nem csak pénzt veszít, hanem az életét is! Ezért szükséges a szerencsejáték-függőség kezelése. 

Amikor az ember már nem egy társasági pillanat miatt játszik szerencsejátékot, hanem azért, mert többé nem nézhet meg egy meccset anélkül, hogy előbb jegyet váltana, egyre több időt tölthet fogadóirodákban, kaszinókban, egyedül, társaság nélkül, amikor az eredmény már nem fontos, valamint ha stresszes és depressziós időszakokban megnő a szerencsejáték iránti igény, akkor tudjuk, hogy egy személy szerencsejáték-függőségbe került.

Abban a pillanatban irracionális pénzköltés folyik, kölcsönt vesznek fel pénzért, kezdetben barátoktól, rokonoktól, majd nagy hiteleket vesznek fel a bankban az adósság visszafizetése érdekében. Gyakoriak a kamatozó hitelek, emiatt az adósság az egekbe szökik, így a családok gyakran kénytelenek eladni vagyonukat, hogy segítsenek egy beteg tagon. Sajnos gyakran előfordul, hogy a családok adósságok miatt maradnak fedél nélkül a fejük felett.

Éppen ezért a betegség legkorábbi szakaszában fel kell hagyni a szerencsejátékkal.

Szerencsejáték kezelés és a függőség szakaszai

Adjon értelmet az életének

Hívjon minket és kérjen időpontot orvosainkhoz

A szerencsejátékosok kezelése – MILYEN JELEI A PATHOLÓGIAI SZERENCSEJÁTÉKOSSÁGNAK?

A szerencsejáték-függőség egy ördögi betegség, ezért a szerencsejátékosok kezelése az egyetlen igazi megoldás erre a problémára. Ahhoz, hogy megtudjuk, hogyan lehet segíteni a szerencsejáték-függő személyen, először észre kell venni azokat a jeleket, amelyek ezt a problémát jelzik.

A kényszeres (rögeszmés, pathológiai) szerencsejáték tünetei a következők:

Hogyan lehet felépülni a szerencsejátékból és a szerencsejáték következményeiről?

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, amikor felismerjük a szerencsejáték jeleit egy szeretett emberben – hogyan lehet gyógyítani a szerencsejátékot? Ugyanis a szerencsejáték ugyanolyan hatássa van a függőre, mint a pszichoaktív szer szedése egy drogosra. A szerencsejátékkal foglalkozók nagy százalékánál az alkohollal és a drogokkal kapcsolatban is aggasztó problémák léptek fel, míg a legtöbbjüknek depressziója is van.
A szerencsejáték-kezelésnek van egy további aspektusa is, hogy a szerencsejátékosoknak komolyabb egészségügyi problémái vannak, általában szív- és májbetegségek.

A következmények az élet minden területén láthatóak. Kezdődnek az érzelmi működés zavaraival, ingerlékenységgel, hirtelen hangulatváltozásokkal, kommunikációs problémákkal, családbontással, munkahely elvesztésével, csőddel.
A depresszió a szerencsejáték-problémákkal küzdők gyakori pszichés következménye, mert gyakran kerülnek kilátástalan helyzetbe az anyagi adósságok miatt (a problémából kiút az öngyilkosság is). 

A szerencsejáték mellékhatásai közé tartozik az álmatlanság, emésztési zavarok, migrén, szívbetegségek…

A pusztító statisztikát tovább aggasztja, hogy a korhatár folyamatosan tolódik, így a gyerekek már 12 évesen találkoznak a szerencsejátékkal, hol okostelefonjukon, hol idősebb barátok által kijátszott jegyeken keresztül. Az elején csak néhány jegyről van szó, de hamarosan sokan kezdenek komolyabban szerencsejátékozni.

Ezenkívül a patológiai szerencsejáték olyan probléma, amely gyakrabban érinti a férfiakat. A szerencsejátékkal foglalkozó férj ideje nagy részét azzal tölti, hogy pénzt és időt keressen a szerencsejátékra. A család mindent észrevesz, de a szerencsejátékos általában mindent letagad, de a felhalmozott adósságok komoly gondok elé állítják, amikor házastársától vagy szüleitől kér segítséget. A szerencsejátékos azonban nem találja meg a szerencsejátékból származó adrenalint, és ha nem kezelik, gyorsan visszatér régi hibájához.

A szerencsejátékról való leszoktatás – 14 napig tartó orvosi eljárások a szerencsejátékok kezelésére

A szerencsejátékot nem vegyszeres függőségként kezelni nem egyszerű, de megfelelő gyógyszeres és pszichoterápia, valamint a betegségről szóló oktatás segítségével a szerencsejátékról való leszokás lehetséges! Segítünk csökkenteni a visszaesés kockázatát.

Ha érdekli a szerencsejáték kezelés ára, hívjon vagy küldjön e-mailt.

Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.