Gyors méregtelenítés az opiátoktól – UROD eljárás

Hogyan segít az UROD (ultrarövid ópiát-detoxikálás) a páciensnek fájdalommentes opioid tisztításon?

A krónikus fogyasztók kihívással néznek szembe, amikor megpróbálják leküzdeni a függőséget. Az opioidhiány okozta fizikai krízis kellemetlen és kimerítő tüneteket okozhat. E tünetek súlyossága az első és a kulcsfontosságú akadály, amely megakadályozza, hogy egy függő sikeresen leküzdje a rossz szokásait. Ezeknek az anyagoknak a kiürülése olyan testi tünetekkel jár, mint a nehézlégzés, szívdobogásérzés, izomgörcsök, hasi fájdalom, remegés, láz és gyomor-bélrendszeri problémák.

Opiát méregtelenítés - Az elvonási válság tünetei

A tünetek intenzitása az első és fő akadály, amely megakadályozza, hogy a szenvedélybeteg sikeresen leküzdje az elvonási folyamatot. Az UROD azonban lehetővé teszi a páciens számára, hogy egy gyors, fájdalommentes eljáráson menjen keresztül minden kellemetlenség nélkül.

Az elvonás pszichés tünetei többek között:

Az elvonási válság fizikai tünetei többek között:

Ezek a tünetek különösen akkor erősödnek fel, amikor az opiátok és pszichoaktív anyagok jelenlétéhez már hozzászokott szervezetnek új dózisra van szüksége. Mindez arra készteti a használót, hogy ismét kábítószerek felé forduljon, hogy a válság összes tünetét enyhítse.

TÖKÉLETES HELYSZÍN – CSAK 10 PERCRE BELGRÁDTÓL

A MedTiM klinika Novi Banovciban található, egy gyönyörű helyen a Duna partján, amely mindössze 10 percre van Belgrádtól, valamint a „Nikola Tesla” repülőtértől. Az autópálya és a repülőtér közelségének köszönhetően a páciensek gyorsan és egyszerűen eljuthatnak a szenvedélybetegség-kezelő klinikánkra.

Gyors méregtelenítés az opiátoktól – UROD eljárás

Az UROD-on keresztüli szenvedélybeteg-kezelés, mint gyors eljárás, hatékonyabb megoldás, mint az ambuláns opiát- és opioidfüggőség-kezelési programok. Az egyes programokban alkalmazott szubsztitúciós terápiák (metadon, szubutex…) némileg hatástalannak bizonyultak, különösen az úgynevezett otthoni méregtelenítésben. 

Ilyen esetekben akár függőséget is okozhat, és nem nyújt teljes védelmet az elvonással járó fájdalmas érzésekkel szemben. Ezekben a helyzetekben, ha a használó nem tud szembenézni az elvonási kihívásokkal (absztinencia), gyorsan metadonfüggőséget alakíthat ki, vagy visszatérhet az eredeti szerhez (heroinhoz).

A klasszikus programok, amelyek nem tartalmazzák az UROD-t a rehabilitációs klinikákon, jó eredményeket érnek el, de még hiányosak. Általában az ilyen kezelések segítenek leküzdeni fizikai válságokat, de nem enyhítik az elvonáshoz kapcsolódó összes fájdalmas megnyilvánulást. Ez arra kényszeríti a fogyasztókat, hogy más lehetőségeket keressenek függőségük leküzdésére.

Hogyan távolítsuk el a méreganyagokat a szervezetből?
Az UROD a megoldás!

Az egyik leggyakoribb kérdés: Hogyan távolítsuk el a méreganyagokat egy személy testéből? Az UROD, mint ultragyors méregtelenítő a szervezet számára, az optimális megoldás.  

Az UROD az opiátok és opioidok használatával összefüggő függőségre javallt. Ez egy fájdalommentes, biztonságos és gyors módszer. Más szóval, megszünteti az opioid receptorokat, és normalizálja az agyi transzmitterek szintjét. Az általános érzéstelenítést arra használják, hogy a páciens kényelmetlenség és fájdalom nélkül megkapja az eljárást. 

Mennyi ideig tart az opiát méregtelenítés az UROD eljárással?

Az UROD eljárás 8 óráig tart. Ez idő alatt a páciens folyamatosan aneszteziológus felügyelete alatt van. Az eljárás célja az opiátreceptorok megtisztítása az anyagoktól a Naloxon segítségével. Ezért az UROD egy nap alatt szinte teljes méregtelenítést tesz lehetővé. 

A Naloxon által termelt opiátantagonista jobb affinitással rendelkezik az opiátreceptorokhoz, mint bármely opiát (heroin, metadon vagy szubutex). A naloxont ​​bizonyos dózisban intravénásan adják be a teljes eljárás során. 

Általában az UROD felírása előtt a betegnek egy sor diagnosztikát kell elvégeznie annak biztosítása érdekében, hogy nincsenek ellenjavallatok. A diagnosztikai eljárások közé tartozik a vérvizsgálat, az elektrokardiogram és a beteg egészségi állapotának felmérésére szolgáló egyéb intézkedések.

Elég gyakran szükséges, hogy a páciens két-három ilyen kezelésen essen át ahhoz, hogy az egész eljárás sikeres legyen. Az ultragyors opiátkezelés során a páciensek a nap 24 órájában folyamatos orvosi felügyelet alatt vannak.

Amikor a páciens felébred, a legtöbb kellemetlen és stresszes elvonási tünet megszűnt. A fennmaradt tünetek könnyen enyhíthetők konvencionális gyógyszerekkel. Néha egyetlen eljárás is elegendő. Bizonyos esetekben azonban az UROD megismételhető.

Gyors opiát méregtelenítés
Miért az UROD eljárás a klinikánkon?

Klinikánkon a páciensek az ópiátok gyors, általános érzéstelenítésben történő méregtelenítésének köszönhetően túljutnak az elvonási válság tünetein. Ez azt jelenti, hogy a MedTiM klinikán a gyors eljárás fájdalommentes és orvosilag biztonságos, mert a páciens elkerül minden kellemetlen tünetet, mint a fájdalom, stressz, szorongás…

Ezért az UROD eljárás segíti a szervezetet abban, hogy gyorsabban és fájdalommentesebben ürítse ki az opiátokat. Amikor a beteg felébred az érzéstelenítésből, a krízis legfontosabb és legintenzívebb szakasza véget ért. Abban az esetben, ha ébredéskor néhány minimális elvonási tünet megmaradt, súlyosságuk jelentősen csökkent, és nem opioid fájdalomcsillapítókkal könnyen megszüntethető. 

Hangsúlyoztuk, hogy az opiátoktól független orvosi segítség nélküli elvonás veszélyes és kockázatos. A válság tüneteitől tartva a páciensek továbbra is ópiátokat fogyasztanak. A szervezet rendkívül gyors méregtelenítése az opiátoktól azonban elviselhetővé teszi a teljes elvonási folyamatot – fájdalom és kellemetlen tünetek nélkül.

Tehát klinikánkon ez a gyors módszer a leghatékonyabb, nem csak az elvonási krízis kellemetlen testi-lelki tüneteinek elkerülésére, hanem az opiátfüggőség kezelésére is a legjobb megoldás.

Gyors opiát méregtelenítés
Az UROD az esetek több mint 80%-ában megakadályozza a visszaesés kockázatát

A méregtelenítés után a beteg absztinencia elleni gyógyszereket és vitamintámogatást kap. Céljuk az ismételt fogyasztás sürgős szükségletének csökkentése, a kábítószerrel érintett szervek egészségének helyreállítása. Klinikánk szakértői megerősítik, hogy az UROD kezelés az esetek több mint 80%-ában segít megelőzni a visszaesés kockázatában. 

Bár az UROD egy gyors módszer, az opiát- és opioidfüggőség megszüntetéséhez vezető út soha nem gyors. A kiegészítő ambuláns kezelés megvalósításának köszönhetően nő a MedTiM klinika sikeressége. Lehetővé teszi a páciensek nyomon követését a hazabocsátás után egy évig. Ezenkívül minden páciensnek segít abban, hogy kábítószermentes életet kezdjen és fenntartson, és hogy visszatérjen a helyes útra.
Természetesen az UROD önmagában nem varázslatos eszköz a függőség néhány nap alatt történő megszüntetésére. Átfogó munkára van szükség minden területen, beleértve a pszichoterápiát és a farmakoterápiát is.

A klinikán történő kezelés mellet, a szakértői csapat konzultációkat is szervez a családok valamint a szenvedélybetegséggel, depresszióval, szorongással küzdő személyek számára. De azok számára is, akik nem elég motiváltak a kezelésre, vagy nem kaphatnak kezelést a klinikán.

Azért vagyunk itt, hogy esélyt adjunk egy új életre!
Vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi e-mail űrlapon keresztül.