A kábítószer-függőség gyógyítható betegség! – Tedd újra széppé az életed!

Tartalomjegyzék

A kábítószer-elvonás egy számos tünetekkel járó összetett pszicho-fizikai folyamat, amelyek nagyon legyengíthetik. Szerencsére léteznek olyan klinikailag bizonyított kezelések, amelyekkel biztonságosan le lehet szokni bármilyen típusú gyógyszerről, amely lehetővé teszi, hogy józan és normális életet éljen!

Kábítószer-függőség kezelése – Mit jelent a „kábítószer”?

Amikor a „drog” szót bármilyen szövegkörnyezetben említik, az egyik első asszociáció ezzel a kifejezéssel a függőség vagyis a kábítószer-függőség. A drogok tágabb értelemben mindazokat a vegyi anyagokat jelentik, amelyek megváltoztatják testünk, elménk és agyunk működését.  

Ezek lehetnek illegális anyagok, például heroin, kokain,marihuána és így tovább. Másrészt a kábítószerek közé tartoznak bizonyos jogilag szabályozott és ellenőrzött anyagok. 

Tegyük fel, hogy ez lehet alkohol vagy valamilyen vényköteles gyógyszer. Ezek az anyagok visszaélés esetén függőséget okozhatnak. például a benzodiazepinek csoportjába tartozó gyógyszerek, mint amilyen a a Lorazepam,a Bromazepam, Xalol,Rivotril, valamint egyébnyugtatók.

Ne hagyjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy a gyógyszerek lehetnek nem vegyi anyagok is. Pontosabban nem szükséges, hogy az ember egy bizonyos vegyi anyagot feltétlenül lenyeljen ahhoz, hogy függővé váljon, és köznyelven szólva „drogozzon”. Kóros szerencsejátékról, internet- vagy videojáték-függőségről is beszélhetünk.

Ezért a függőség, mint sajnos manapság egyre gyakoribb betegség, közös nevező minden típusú kábítószer esetében. Ezzel kapcsolatban kérdések merülnek fel – lehetséges-e és hogyan néz ki a kábítószer-elvonás? Mi történik egy függő testével és agyával, amikor abbahagyja a kábítószert? Mik a kábítószer-elvonás tünetei? Lehetséges-e leszokni a „hideg pulykáról” otthonos környezetben? Léteznek-e és mik a kábítószer-elvonási gyógyszerek? Mikor kell szakember segítségét kérnie és kapcsolatba lépnie egy kábítószeres rehabilitációs központtal?

Ezekre, valamint sok más, a kábítószer-elvonással kapcsolatos kérdésekre további szövegünkből megtudhatja a választ.

Kábítószer-függőség kezelése – Nehéz, de megoldható probléma

Könnyű beszállni, nehéz kiszállni. Így lehet nagyjából körül írni egyrészt a drogok és a függőség világába való belépést, másrészt a kábítószertől való elvonást, a kábítószerek világból való kilépés vágyát. 

Bármilyen drogot is szed egy személy, fennáll a függőség kockázata. Valakinél bizonyos kábítószerek (példáulheroinvagykokain) már egyszeri vagy többszöri elfogyasztása után ia alakulhat ki függőség. Bizonyos esetekben azonban bizonyos anyagok okoznak függőséget, ha nagy mennyiségben vagy hosszú ideig fogyasztják azokat. Példa erre a hangulatjavító gyógyszerek.

Amikor egy személy függővé válik egy anyagtól, majd hirtelen úgy dönt, hogy abbahagyja a használatát, fennáll a veszélye annak, hogy kellemetlen elvonási tüneteket tapasztal. Más szóval, egy személy stresszes és egyáltalán nem kellemes elvonási krízist élhet át. Ez a krízis bizonyos pszichés és fizikai változások, mellékhatások formájában nyilvánul meg a drogról leszokni próbáló egyénben. Természetesen, ha már a gyógyszerelvonási tünetekről van szó, ezekről egy kicsit később lesz szó.

Gyakran előfordul, hogy egy szenvedélybeteg abban a hitben él, hogy otthon is leszokhat a kábítószerekről, pusztán azzal, hogy abbahagyja a kábítószer-fogyasztását. Ez a hit azonban távol áll az igazságtól. Ez a hozzáállás még jobban is árthat a függőnek, és néha végzetes is lehet számára.

Ezért az otthoni kábítószerről való leszoktatás az absztinencia válság elviselhetetlen tüneteivel jár így nagy a visszaesés kockázata. Éppen ezért, ilyen esetekben, a megfelelő orvosi segítség és a biztonságos és fájdalommentes gyógyszerelvonást és méregtelenítést szolgáló program a legjobb (és egyetlen lehetséges) megoldás.

Ha Ön vagy egy szerettei közül valaki függőséggel és kábítószer-használattal küzd, ne habozzon segítséget kérni egy minősített és elismert kábítószeres rehabilitációs központtól, mint például a MedTimtől.

Mi is pontosan a drog elvonás?

A legrövidebb kifejezéssel élve a kábítószer-megvonás az ember szervezetének pszicho-fiziológiai reakciója, amikor hirtelen abbahagyja egy bizonyos kábítószer használatát, vagy csökkenti annak fogyasztását. Ezért kábítószerről beszélünk, vagyis olyan anyagokról, amelyekhez az ember szervezete hozzászokott, és amelyek függőséget okoztak. 

A kábítószer-elvonásra jellemző elvonási krízisek különböző típusai a testi, lelki és érzelmi tünetek különböző kombinációit foglalhatják magukban. Ezen tünetek némelyike ​​veszélyes és akár halálos is lehet, ha nem kezelik.

Más oldalról nézve azonban a drogelvonást kétféleképpen lehet meghatározni:

1) Kokain szippantása
2) Másodszor, a gyógyszer újbóli bevétele (relapszus vagy visszaesés), hogy elkerüljük az elvonási tüneteket, amelyek az anyag abbahagyásakor jelentkeznek.

Hogyan reagál az agy és a test a drog megvonására?

Ahhoz, hogy megértsük, mi a drog-megvonás, meg kell érteni, hogy ezek az anyagok hogyan hatnak az ember agyára. Az agy tele van idegsejtekkel (neuronokkal), amelyek kémiai üzeneteket küldenek egymásnak. Amikor egy személy kábítószert szed, az agy kémiai jelei megváltoznak az ilyen anyagok hatására. Néha a gyógyszertől, az adagolás módjától, a bevétel idejétől és mennyiségétől függően, az agy bizonyos vegyi anyagokból több, néha pedig kevesebbre jut. A pontos vegyszerek az elfogyasztott anyagtól függenek. 

Idővel az agy hozzászokik a kábítószer által megváltoztatott kémiai jelekhez, vagyis azokhoz a kémiai jelekhez, amelyeket a kábítószer-használat megváltoztatott. Pontosabban a szenvedélybeteg szervezete és agya megtanulta, hogy számítson a kábítószerre a szervezetében, mert a normális működéséhez „támaszkodik” a jelenlétére. Amikor a test és az agy hozzászokik a drog jelenlétéhez, és nem tud nélküle működni, az nem más, mint függőség. És ha az ember függő, akkor csak akkor tudja „rendesen érezni magát”, ha a szervezetében drogok vannak.

Amikor egy személy hirtelen abbahagyja egy olyan gyógyszer szedését, amelyhez a szervezete hozzászokott, akkor a szervezet sokkos állapotba kerül. Ennek eredményeként viharos és kellemetlen elvonási tünetek jelentkeznek, ismertebb nevén elvonási krízis tünetek. A különböző gyógyszerek különböző kémiai változásokat okoznak az agyban. Ezért a pontos kábítószer-elvonási tünetek attól függnek, hogy milyen szert használ a személy.

Ezért a kábítószer-elvonás a szervezet egyfajta kísérlete arra, hogy helyreállítsa az egyensúlyt rendszerében, amikor nincs benne gyógyszer. A kábítószer-megvonás a szervezet védekező mechanizmusa egy bizonyos anyag szedésének vagy fogyasztásának abbahagyására.

Az elvonási folyamat során a szervezet megpróbálja elérni a homeosztázis új állapotát, mivel megszabadul a gyógyszer tartós kémiai hatásaitól. Ez átmeneti zavarokhoz vezethet az agy kémiájában, és jelentős következményekkel járhat az ember mentális és fizikai egészségére nézve.

Lehet-e halálos a drog megvonása?

Ha nem kezelik orvosilag, a kábítószerek, például az alkohol, a heroin és a benzodiazepinek megvonása meglehetősen súlyos lehet. Egyes esetekben ez a megvonás végzetes lehet, de ez ritka. 

Például a súlyos alkohol elvonás néhaa delírium tremens néven ismert szindrómával jár. Ha az állapotot nem ismerik fel és nem kezelik megfelelően, a delírium tremens súlyos görcsrohamokat okozhat, és potenciálisan halálhoz vezethet. Egyes tanulmányok becslései szerint ez az állapot az alkoholról leszoktató emberek kevesebb, mint 5 százalékánál fordul elő. Megfelelő orvosi kezelés nélkül azonban az alkoholelvonási esetek körülbelül 15 százalékában halálos lehet.

Bár az ópiát elvonási tünetek ritkán életveszélyesek, nagyon kellemetlenek lehetnek. Annak ellenére, hogy ezeknek az anyagoknak az elvonási tünetei a legtöbb esetben nem halálosak, van egy másik nagy kockázat is. Az ópiátok használatához való visszatérés (visszaesés) kockázatáról beszélünk mindazok esetében, akik önállóan, orvosi segítség nélkül próbálnak leszokni ezekről a szerekről. 

Ha ez elég hosszú ideig tartó absztinencia után következik be, így az ópiátokkal szembeni tolerancia jelentősen csökken, akkor túladagolás léphet fel. Következésképpen a túladagolás vagy mérgezés halálhoz vezethet.

Ezekben a helyzetekben csak az orvosi méregtelenítés enyhítheti a kellemetlenséget és csökkentheti a veszélyes elvonási szövődmények kockázatát. Az orvosilag támogatott méregtelenítés kulcsfontosságú a függőség korai felépülésében, és végső soron megmentheti az ember életét!

Mik a drogelvonás tünetei?

A drogelvonási tünetek az alkalmazott szertől függően változhatnak. Hasonlóképpen, a kábítószer-elvonási tünetek enyhétől a súlyosig terjedhetnek, az elfogyasztott anyagtól függően. A kábítószer-elvonás tünetei attól is függnek, hogy egy személy mennyi ideig és milyen intenzíven használt egy adott drogot. 

A kábítószer-elvonás tünetei nagyon intenzívek, feszültek és kellemetlenek lehetnek, így az ember néha nehezen tudja kezelni őket. Ennek eredményeként a függő ismét beveheti a kábítószert, hogy enyhítse az elvonási krízis (visszaesés) okozta kellemetlenségeket. Egy személy különböző típusú gyógyszerektől elvonási tüneteket tapasztalhat.

És ez, kezdve a marihuánával és az alkohollal, a stimulánsokon, például a kokainon, a nyugtatókon, példáula diazepamon keresztül egészen az ópiátokig, például a heroinig ésa Subutexig (buprenorfin). Lényegesen súlyosabb elvonási tünetek társulnak olyan anyagokhoz, mint az alkohol, bizonyos benzodiazepinek és ópiátok.

Általánosságban elmondható, hogy a gyakori kábítószer-elvonás tünetei a következők lehetnek:

Most pedig nézzük meg a különböző típusú drogoktól való elvonás általános tüneteit.

1) Alkohol elvonási tünetek

A szöveg elején felhívtuk a figyelmet arra, hogy a „kábítószer” kifejezés általában pontosan meghatározott, illegális vegyi anyagokra utal. Azonban soha nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az alkohol, bár legális szer, olyan drog, amely súlyos és krónikus függőséget okozhat. Pontosan ezért említjük itt a drogokkal összefüggésben az alkoholt. 

Az alkoholisták súlyos elvonási krízis veszélyének lehetnek kitéve és vannak is kitéve. Soha ne próbáljanak meg otthon, orvosi felügyelet nélkül leszokni az alkoholról. Ennek az az oka, hogy ekkor nagy a valószínűsége a görcsrohamoknak és egyéb szövődményeknek. Sokak számára kellemetlen élményaz alkoholtól való elvonás. Hasonlóképpen, bizonyos esetekben az alkoholos krízis életveszélyesnek bizonyulhat, ha az alkoholmegvonás tüneteit nem kezelik orvosilag.

Az alkohol elvonási tünetei az utolsó ital elfogyasztása után néhány órán belül jelentkezhetnek. Az alkoholelvonás néhány nyugtalanító tünete a következő:

A súlyos alkoholelvonási tünetek valószínűsége jelentősen megnő azoknál az embereknél, akik intenzíven fogyasztanak nagy mennyiségű alkoholt. Míg az alkohol megvonása az utolsó ital utáni első néhány órában elkezdődhet, a delírium tremens hirtelen, csak néhány nappal később kezdődhet.

2) Kábítószer-elvonási tünetek – benzodiazepinek

A benzodiazepinek olyan kábítószerek csoportja, amelyek az alkoholhoz hasonlóan legálisak. Ezeket a gyógyszereket orvos írja fel bizonyos állapotok, például szorongás, pánikbetegség, görcsrohamok és hasonlók kezelésére. Orvos felügyelete mellett és terápiás felügyelet mellett rendeltetésszerűen alkalmazva a fenti állapotok tünetei kontrollálhatók és enyhíthetők. 

Ha azonban a benzodiazepineket helytelenül használják, fennáll a függőség kockázata. Ezért a benzodiazepinek abbahagyása esetén az absztinencia válsága is fennáll. A leghíresebb benzodiazepinek a Benzedine, Lorazepam, Bromazepam, Xalol és egyebek..

Íme a benzodiazepin-megvonás tünetei:

3) A heroin és más ópiátok elvonásának tünetei

A heroin egyértelműen a leghíresebb opioid drog (ópiát). Ez egy erősen addiktív gyógyszer, amely már egyetlen használat után is függőséget okozhat. Ezért kérdezik gyakran a függők családtagjai, valamint maga a függő,„hogyan lehet leszokni a heroinról”? 

Az ópiátok olyan kábítószerek csoportja, amelyeket tömegesen vissza élésszerűen használnak és erősen addiktívak. Rövid ideig tartó használatuk után kialakulhat bizonyos mértékű ópiát függőség. Az opioid gyógyszerek (fájdalomcsillapítók), ha orvosi felügyelet mellett használják azokat, sikeresen enyhítik a sérüléseket, betegségeket vagy műtét által okozott fizikai fájdalmakat. Az ópiátokkal való visszaélés nagymértékben növelheti annak kockázatát, hogy valaki függővé váljon tőlük.

A kábítószer-elvonás tünetei, ha az ópiátokról van szó, többek között:

Az elvonási krízis puszta kellemetlensége – amely egyesek szerint az influenza rossz esetét utánozza – óriási fizikai és pszichológiai stresszhez vezethet. Szakmai segítség nélkül az ópiát-megvonás visszaeséshez és a gyógyszer újbóli bevételéhez vezethet.

4) Kábítószer-elvonási tünetek – Serkentő szerek

A stimuláns kábítószerrel való visszaélés leggyakrabban a súlyos abúzus („falás„) folyamatban nyilvánul meg, amit egy „összeomlás” fázis követ. Ezután a személy abbahagyja a stimuláns használatát, és elvonási tünetek jelentkeznek. A legismertebb stimuláns drogok közé tartozik, de nem kizárólagosan, a kokain, a crack kokain, az amfetaminok,a metamfetaminok és hasonlók. 

Bár általában nem veszélyesek, a stimulánsok elvonási tünetei közé tartozik a súlyos depresszió öngyilkossági gondolatokkal és viselkedéssel. Éppen ezért szükséges a serkentő szerek használatától való orvosi méregtelenítés és az elvonási tünetek kontrollálása.

A stimuláns gyógyszerektől való elvonás néhány tünete a következő:

5) A marihuánáról (kannabiszról) való elvonás tünetei

Bár tévesen a könnyű drogok közé sorolják, a marihuána súlyos függőséget, és ennek következtében súlyos elvonási tüneteket okozhat. Azok az emberek, akik rövid ideig vagy kis mennyiségben visszaélnek kannabisz fogyasztásával, valószínűleg enyhébb elvonási tüneteket tapasztalnak, beleértve a fejfájást, a nyugtalanságot és az émelygést. A krónikus marihuánafogyasztók azonban szinte biztosan súlyosabb tüneteket tapasztalnak. 

Ami a marihuánát illeti, kábítószer-elvonási tünetek – nem és korfüggők. Néhány ilyen tünet:

A krónikus marihuána függők súlyosabb elvonási tünetei közé tartoznak az izomfájdalmak/görcsök és az álmatlanság.

Tudta, hogy létezik posztakut (elhúzódó) drogelvonási szindróma?

Bár a drog elvonás tünetei kellemetlenek, általában 2 hét után megszűnnek – főleg orvosi közreműködéssel végzett méregtelenítésnél Egyes gyógyszerek azonban hosszú elvonási folyamathoz vezethetnek.  

Ez a folyamat több hónapig, sőt akár egy évig is eltarthat! Azoknál az embereknél, akik hosszú ideig nagy mennyiségű pszichoaktív anyagot fogyasztanak, nagyobb valószínűséggel alakul ki ez az állapot. Közismertebb nevén elhúzódó elvonási szindróma vagy posztakut elvonási szindróma (PASD).

A posztakut elvonási szindróma olyan tünetekre utal, amelyek az akut elvonási tünetek megszűnése után is fennállnak. A PASD-tünetek, amelyek ritkán tartalmaznak testi tüneteket, ugyanolyan intenzívek lehetnek, mint az elvonás akut szakaszában tapasztaltak. Az emberek ingerlékenységet, szorongást, depressziót, hangulati ingadozásokat, alacsony energiát, álmatlanságot, összpontosítás hiányát és a libidó hiányát tapasztalhatják.

A posztakut szindróma tünetei a visszaesés kockázatának tehetik ki a személyt, mivel visszatérhetnek a kábítószer-használathoz, hogy megállítsák a kellemetlen érzést.

Léteznek-e és mik a kábítószer-elvonási gyógyszerek?

A drogelvonási gyógyszerek olyan gyógyszerek, amelyeket kifejezetten az elvonási krízis tüneteinek enyhítésére és enyhítésére terveztek. 

Ezek olyan gyógyszerek, amelyeket csak orvos írhat fel, és csak szigorú orvosi felügyelet mellett adhatók be. Más szóval, a szenvedélybeteg nem használhatja ezeket a szereket egyedül és otthoni körülmények között. A drog-elvonási gyógyszereket a szenvedélybeteg az orvosi méregtelenítés során, a függőség kezelésében a gyógyszeres kezelés részeként kapja. Egy kábítószer-rehabilitációs központ, mint példáula MedTim, jogosult arra, hogy a betegeket gyógyszeres terápiában részesítse kábítószer-függőségi gyógyszerek formájában.

Ezen gyógyszerek használatának számos előnye van. Például az orvosi felügyelet és bizonyos kábítószer-megvonási gyógyszerek alkalmazása segíthet csökkenteni az életveszélyes szövődményeket. Ezek a szövődmények, ahogyan erre már több helyen is utaltunk, halálos kimenetelűek lehetnek, ha az érintettet nem kezelik. A kábítószer-elvonási gyógyszereket néhadrogblokkolóknakis nevezik.

Vessünk egy rövid pillantást a kábítószer-megvonás leggyakoribb gyógyszereire.

Antikonvulzív szerek
A görcsoldók (antiepileptikumok)a görcsrohamok megelőzésére felírt drog-megvonási gyógyszerek. Hasznos összetevői lehetnek az alkohol méregtelenítésének,csökkentve az alkohol megvonási rohamokat. A görcsoldó gyógyszerek szintén segíthetnek csökkenteni az alkohol utáni vágyat.
Gyógyszerelvonási gyógyszerek – Benzodiazepinek

Mint említettük, a benzodiazepinek a szorongás és más hasonló állapotok kezelésére felírt gyógyszerek csoportja. Azonban az orvosi méregtelenítési folyamatban kábítószer-elvonási gyógyszerekként is használják őket. Például segíthetnek az alkohol és más benzodiazepinek elvonási tüneteinek kezelésében és súlyosságának csökkentésében. 

Az erre a célra leggyakrabban használt benzodiazepinek a Lorazepam, a Diazepam és az Oxazepam.

Metadon
A metadont gyakran alkalmazzák helyettesítő terápiaként az ópiátfüggőség kezelésében. A metadon úgy hat, hogy csökkenti az opiátok iránti vágyat és csökkenti az elvonási tüneteket. Bár elismert drog-elvonási gyógyszer, a metadon terápia nem javasolt. ennek oka abban rejlik, hogy a metadon függőséget okozhat, és az egyik függőséget okozó szokást egy másik váltja fel.
Fenobarbitál
A fenobarbitál egy barbiturát görcsoldó, amelyet néha a nyugtatóktól és az alkoholtól való elvonásra használnak. Használata azonban egyre ritkább. A barbiturátok, például a fenobarbitál erősen addiktívak lehetnek. Túl sok belőlük – túladagolás – végzetes lehet. A fenobarbitál alkalmazását az egészségügyi szakembereknek gondosan ellenőrizniük kell.
Suboxone

A Suboxone egy opioid agonista (ami azt jelenti, hogy aktiválja az opioid agyi receptorokat) és egy opioid antagonista (azaz blokkolja vagy visszafordítja az opiátok hatását) keveréke. Pontosabban, a Suboxone a buprenorfin és a naloxon keveréke. 

Abban különbözik a Subutextől, hogy naloxont ​​tartalmaz, egy olyan gyógyszert, amelyet az opiát túladagolás gyors visszafordítására használnak.

Subutex

A Subutex, amely csak buprenorfint tartalmaz, csökkenti az ópiát-elvonási tüneteket és a sóvárgást. A Subutex segíthet blokkolni azokat az eufórikus hatásokat, amelyeket az emberek gyakran tapasztalnak tiltott opiátok szedése során. A Subutex előnye amellett, hogy nagyobb biztonságot eredményez opiát túladagolás esetén az is, hogy csökkenti az opiát-abúzus kockázatát. 

A Subuteksről, hatásairól és ellenjavallatairó lITT olvashat bővebben.

Méregtelenítés utáni gyógyszerek drog-elvonás kezelésére
Bizonyos kábítószer-elvonási gyógyszerek felírhatók az alkohol- vagy opiátfüggőség folyamatos kezelésének részeként. Különféle okok miatt ezek a gyógyszerek nem adhatók az orvosi méregtelenítési fázisban. Éppen ezért gyógyszerként használják az absztinencia fenntartására a kezelés méregtelenítési szakaszának befejeztével.
Gyógyszerek elvonási gyógyszerek – Diszulfiram

A diszulfiram egyike annak a három gyógyszernek, amelyet az FDA (Food and Drug Administration) jóváhagyott az alkoholfogyasztási rendellenességek kezelésére. 

A diszulfiram valójában nem alkoholellenes gyógyszer. Ez a gyógyszer úgy fejti ki hatását, hogy egy sor mellékhatást okoz, amelyek akkor fordulnak elő, ha egy személy alkoholt fogyaszt a gyógyszer hatása alatt. Ezek a hatások lehetnek hányinger, izzadás, szédülés, szívdobogásérzés, szapora szívverés és alacsony vérnyomás.

A kutatások azt mutatják, hogy az e tünetek által okozott súlyos kellemetlenségek hatékonyan segíthetnek az alkoholistáknak abbahagyni az alkoholfogyasztást. A diszulfirámot gyakran alkoholellenes gyógyszernek nevezik, bár hatása arra korlátozódik, hogy az ember szó szerint undorodjon az alkoholtól.

Naltrexon

A naltrexon egy drog-elvonási gyógyszer, amelyet az alkoholfogyasztási rendellenességek és az opiáthasználati zavarok kezelésére hagytak jóvá. 

Tabletta formájában kapható, amely egy átfogó alkoholfüggőség kezelési program részeként naponta bevehető. A naltrexon segíthet elnyomni az alkohol utáni sóvárgást, és a terápia a méregtelenítés befejezése után kezdődik. Ellenkező esetben olyan tüneteket okozhat, mint a hányinger és a hányás.

A naltrexon folyékony formában is kapható, azaz injekció formájában (folyékony implantátum – depó injekció). A naltrexont be lehet adni a páciensnek pellet (szilárd implantátum) formájában is.

Az opiátok esetében a Naltrexone az eufórikus és nyugtató hatások blokkolásával fejti ki hatását. Ezenkívül ez a gyógyszer segíthet megfékezni a sóvárgást, és nem okoz függőséget vagy visszaélést.

A Naltrexonról, annak használatáról és hatásairól ITT olvashat bővebben .

Acamprosate
Az Acamprosate egy olyan gyógyszer, amelyet gyakran használnak, miután egy személy megkezdte a méregtelenítést. Segít a betegeknek fenntartani az alkoholtól való tartózkodást. A betegek általában körülbelül öt nappal az utolsó alkoholfogyasztás után kezdik el szedni az acamprosate-t. Az acamprosate hatásosabbnak tűnik, miután egy személy befejezte a méregtelenítést, és a kezelés megkezdése előtt tartózkodott az alkoholtól.

Drogelvonási tapasztalat

Ha a drog-elvonási tapasztalatokról van szó, a MedTim klinikán a függőségből sikeresen gyógyuló betegek beszámolóit mutatjuk be. 

„Több mint 20 éven keresztül volt problémám az opiátokkal. Eleinte öröm volt számomra, de néhány év múlva szokásommá vált. Nem tudtam nélküle működni, nagyon nehéz volt. Ezzel egyidőben végeztem a munkámat, de mindig meg kellett találnom a heroint, hogy dolgozhassak. Van családom, gyerekeim, sajnálom, hogy sok minden kimaradt a nevelésükből. 

Nehéz volt beismernem, hogy bajom van. A családom tudomást szerzett a MedTim klinikáról, és beleegyeztem, hogy eljövök a kezelésre. Csak két hétig voltam itt, és az orvosok segítettek végre túljutni a válságokon.”

„A MedTim klinikán voltam kokain- és alkoholkezelés miatt. A kezelés 14 napig tartott. Nagy kokainfüggő voltam, napi 4-5 gramm kokaint vettem be, napi 2 liter whiskyt ittam. Nem tudtam, hova megyek és mit fogok csinálni. Miután konzultáltunk a családdal, hogy segítséget találjunk, megtaláltuk a MedTim klinikát. Már 14 nap után sokkal jobban éreztem magam, és már nem vágyom a kokainra és az alkoholra. Úgy érzem, végre lekerült a teher a szívemről! Mindenkinek ajánlom a MedTim klinikát.”
„Problémám volt a túlzott alkoholfogyasztással és a Xanaxszal. Elkezdtem szedni őket a mindennapi stresszemre, és úgy gondoltam, hogy ez enyhíti a stresszt. Szerencsére a MedTim klinikán csodálatos tapasztalatom volt az elvonóval, egy rendkívül felkészült csapat fogadott. Mindössze 15 nap alatt a klinikán a lehető legjobb orvosi kezelésben részesültem. Az eredmény az, hogy a MedTeamnek köszönhetően felhagytam ezen anyagok használatával.”

MedTim Drogrehabilitációs Intézet - Megoldás minden függőségre!

A MedTim klinika egy modern drogrehabilitációs intézet és az egyik legmodernebb kórház a szenvedélybetegségek minden formájának kezelésére! Kórházunk világszerte elismert orvosi szakértői csapattal dolgozik, akik sok éves tapasztalattal rendelkeznek a szenvedélybetegségek minden formája és fajtája kezelésében! A drog-elvonás- és minden kábítószertől való elvonás – a mi szakterületünk, és segítünk Önnek vagy hozzátartozójának végleg abbahagyni a pszichoaktív szerek fogyasztását! 

A MedTim klinikán a gyógyszerelvonás mindössze 14 napig tart – szubsztitúciós terápia nélkül a kezelés végén! Személyre szabott kezelési programjaink kiváló eredményeket adnak nagyon rövid idő alatt! Ugyanakkor ezeket nem mi mondjuk, hanem gyógyult betegek ezrei a világ minden tájáról! Már két hét kezelés után a páciens pszichofizikai állapotában jelentős javulást fog érezni. Megszűnik minden további kábítószer-fogyasztás iránti vágy!

Fájdalommentes, hatékony méregtelenítés és bármilyen típusú gyógyszerről való leszokás a MedTeamnél!

Kórházunkban hatékony a drog-elvonás, mert teljesen fájdalommentes és biztonságos méregtelenítést alkalmazunk! Ezért a méregtelenítés során a páciens nem érez kellemetlen elvonási tüneteket, amelyek a kezelés után megszűnnek. A MedTim klinikán orvosi felügyelet mellett zajló méregtelenítés segíti a pácienst abban, hogy a káros és mérgező anyagokat gyorsabban ürítse ki szervezetéből! 

Egy innovatív és egyéni méregtelenítő kezelés után pszichoterápiát alkalmazunk. A pszichológiai kezelés célja a pszichés függőség kezelése és a függőséghez vezető problémák okainak megoldása. Hasonlóképpen, minden méregtelenítő kezelésen átesett beteg személyre szabott gyógyszert kap a drog-elvonáshoz.

Maximális és folyamatos támogatást, gondozást, nyújtunk minden betegnek, valamint családjának a drog-elvonási folyamat során. Tartjuk a kapcsolatot és támogatást nyújtunk a betegnek és családjának a kórházból való távozást követő 12 hónapban. Ezt a kórházi kezelés eredményeinek megőrzése és javítása érdekében tesszük.

Nagyon törődünk Önnel és szeretteivel minden tekintetben. Már felveheti velünk a kapcsolatot, és időpontot foglalhat egy ingyenes konzultációra, ha azt szeretné, hogy a drog csúnya múltja legyen.

MedTim – Tedd újra jobbá az életet!

Tudjon meg mindent a függőségekről
és egyéb mentális egészségügyi problémák