Az antidepresszánsokról való leszoksás – A kiteljesedett élet nem mítosz!

Tartalomjegyzék

Az antidepresszánsok elhagyása számos negatív elvonási tünetet okozhat. Ezenkívül elősegíthetia depresszió vagy más olyan betegségek visszaesését, amelyekre a személy először használta a kábítószert vagy gyógyszereket. Az antidepresszánsokról való leszoktatás lehetséges, de a folyamatot szakszerű, orvosi segítséggel kell végig vinni. Csak akkor garantált a siker.

Az antidepresszánsoktól való függőség gyakori. A gyógyszerszedés abbahagyása okozhatja az antidepresszánsok elhagyása által okozott negatív tüneteket? Az antidepresszánsok hirtelen megvonásával lehetséges. Kutatások kimutatták, hogy a 18 év feletti nők körülbelül 10 százaléka szed naponta antidepresszánsokat.

Amint azt sokan tudják, és a vizsgálatok kimutatták, ezek a gyógyszerek hasznosak lehetnek depresszió esetén. De ha egy személy jobban érzi magát, és abba akarja hagyni az antidepresszánsok szedését, mennyi időbe telik, hogy megszabaduljon az antidepresszánsoktól? Ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés, amikor a beteg állapota javul.

Az antidepresszánsokról való leszoktatás egy olyan döntés, amelyet alaposan meg kell fontolni, és orvos vagy terapeuta támogatásával meg kell hozni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem hagyja abba túl korán, és kockáztatja a depresszió visszatérését. Ha úgy dönt, hogy abbahagyja, Önnek és kezelőorvosának lépéseket kell tennie az antidepresszánsok elvonási tüneteinek csökkentése vagy elkerülése érdekében, amelyek akkor fordulhatnak elő, ha hirtelen abbahagyja a szedését.

A leghíresebb antidepresszánsok a Zoloft, Lekapro, Celeka, Prozac, Efeco, Pristiq, Wellbutrin… Az említett gyógyszerek eltérő „élettartammal” és különböző retenciós periódussal rendelkeznek a szervezetben. Az antidepresszánsok elvonási tünetei általában akkor kezdődnek, amikor a gyógyszer 90 százaléka vagy több elhagyta a szervezetet.

Fontos, hogy beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi leszoktatni magát az antidepresszánsokról. Az antidepresszánsok hirtelen megvonása veszélyes és nem ajánlott.

Az antidepresszánsok adagját lassan és fokozatosan kell csökkenteni, általában több héten keresztül, néha hosszabb ideig. Ez a folyamat az antidepresszáns típusától, az adagtól és a szedés időtartamától függően változik.

Mik azok az antidepresszánsok?

Az antidepresszánsok olyan gyógyszerek, amelyek segítenek enyhíteni a depresszió,a szorongás és más állapotok tüneteit , például a rögeszmés-kényszeres rendellenességet . A gyakori antidepresszáns terápiák közé tartozik a szelektív szerotonin-visszavétel-gátlók (SSRI-k)és a szerotonin-norepinefrin-újrafelvétel-gátlók (SNRI-k) alkalmazása.

Az antidepresszánsok úgy hatnak, hogy korrigálják a neurotranszmitterek kémiai egyensúlyhiányát az agyban. A szakértők úgy vélik, hogy ők felelősek a hangulat és a viselkedés változásaiért.

A depresszió egy hangulati rendellenesség, amely tartós szomorúságot okoz, és elveszik az érdeklődés az olyan dolgok és tevékenységek iránt, amelyeket egy személy élvezett. Gondolkodási, memória-, motivációs, étkezési és alvási nehézségeket is okozhat.

A depressziós rendellenességeknek többféle típusa van:

Az antidepresszánsok kezelik a depresszió tüneteit, de nem mindig oldják meg annak okait. Ez az oka annak, hogy az egészségügyi szakemberek gyakran javasolják a pszichoterápiát (beszélgetési terápiát) a depresszió elleni gyógyszeres kezelés mellett. Antidepresszáns-függőség alakulhat ki, ezért nagyon fontos, hogy a gyógyszer szedése előtt beszéljen erről kezelőorvosával. 

Az antidepresszánsokat az 1950-es években találták fel. Azóta a kutatók többféle gyógyszert fejlesztettek ki. Ma az antidepresszánsok az egyik leggyakrabban felírt gyógyszer a világon.

Az antidepresszánsok használatát leggyakrabban a következő állapotok esetén alkalmazzák:

Mivel az antidepresszánsoktól való függőség időnként kialakul, az antidepresszánsok elhagyása szükséges. Szükséges és kívánatos azonban klinikán és szakképzett egészségügyi személyzet felügyelete mellett elvégezni. Az antidepresszánsok hirtelen megvonása számos mellékhatással jár, amelyek életveszélyesek lehetnek. Az, hogy mennyi ideig tart az antidepresszánsok elhagyása, számos tényezőtől függ, például attól, hogy melyik gyógyszert szedte a személy, vagy mennyi ideig használt egy bizonyos gyógyszert.

Az antidepresszánsok elhagyása – Hogyan hatnak az antidepresszánsok?

Az antidepresszánsok megváltoztatják az agy bizonyos vegyi anyagait, az úgynevezett neurotranszmittereket. Ily módon jobb a hangulat és a viselkedés szabályozása. Pontosabban, ezek a gyógyszerek befolyásolják a neurotranszmissziót, amely magában foglalja a szerotonint, a noradrenalint és ritkábban a dopamint. A különböző típusú antidepresszánsok eltérő módon működnek ennek elérése érdekében. Ezért a függőség kialakulásával az antidepresszánsoktól való elvonás olyan folyamat, amely a használt gyógyszertől függően változik. 

A kutatások kimutatták, hogy az antidepresszánsok neuroplaszticitást indukálnak, azt a folyamatot, amelynek során az agy megváltoztathatja szerkezetét azáltal, hogy erősíti vagy gyengíti az idegsejteknek nevezett agysejtek közötti kapcsolatokat.

Az antidepresszánsok a leghatékonyabb gyógyszerek a depresszió tüneteinek kezelésére. De, mint sok más gyógyszer, az antidepresszánsok egyes embereken jobban segíthetnek, mint másokon.

Bebizonyosodott, hogy az antidepresszánsok előnyei általában a depresszió súlyosságától függenek – minél súlyosabb a depresszió, annál nagyobb a haszna vagy „hatékonysága” a gyógyszer szedésének. Az antidepresszánsok általában mérsékelt, súlyos és krónikus depresszió esetén hatásosak. Nem szoktak segíteni az enyhe depresszión.

Fontos megjegyezni, hogy a pszichoterápia a depresszió kezelésének másik fontos része. A pszichoterápia és a depresszió gyógyszeres kombinációja általában a tünetek legnagyobb javulását és semlegesítését eredményezi. Ugyanakkor klinikailag ellenőrzött körülmények között el kell vonni az antidepresszánsokat.

Az antidepresszánsok elhagyása – Milyen mellékhatásai vannak az antidepresszánsoknak?

Az antidepresszánsokról való leszoktatás akkor szükséges, ha kialakul az antidepresszáns-függőségként ismert jelenség. Az antidepresszánsok minden típusának vagy osztályának különböző lehetséges mellékhatásai vannak. Fontos, hogy beszéljen kezelőorvosával bizonyos gyógyszerek lehetséges mellékhatásairól, amelyeket szed.

Általában az antidepresszánsok gyakori mellékhatásai a következők:

Az antidepresszánsok mellékhatásai általában enyhék és idővel elmúlnak. Beszéljen orvosával, ha kellemetlen mellékhatásokat tapasztal. Ne feledje, hogy ha hirtelen szeretne megszabadulni az antidepresszánsoktól, a mellékhatások sokkal bonyolultabbak és súlyosabbak lehetnek.

Az antidepresszánsokkal kapcsolatos lehetséges szövődmények a következők:

Az SSRI-szerek a felső gyomor-bélrendszeri vérzés kockázatának mérsékelt növekedésével is összefüggésben állnak. Ez a kockázat jelentősen megnő, ha SSRI-ket nem szteroid gyulladáscsökkentő szerekkel (NSAID) kombinálva szedik. 

Egyes esetekben gyermekek, tinédzserek és 25 év alatti felnőttek körében fokozódhat az öngyilkossági gondolatok vagy viselkedés az antidepresszánsok szedése során. Ez különösen akkor fordul elő, amikor a gyógyszer első vagy második adagját elfogyasztják.

Antidepresszáns megvonási szindróma – Az antidepresszánsok hirtelen megvonása

Antidepresszáns megvonási szindróma léphet fel, ha hirtelen abbahagyja az antidepresszáns szedését, ha legalább hat hete szedi. Ez az esetek körülbelül 20 százalékában fordul elő. Az antidepresszánsok hirtelen megvonása veszélyes. Ha abba akarja hagyni, fokozatosan csökkentenie kell az adagot, állandó orvosi felügyelet mellett.

Az antidepresszáns megvonási szindróma tünetei a következők:

Ezek a tünetek néha enyhék, de kellemetlenek lehetnek. Általában egy-két hétig tartanak.

Soha ne hagyja abba az antidepresszánsok szedését anélkül, hogy először beszélne orvosával. Az antidepresszánsok biztonságos megvonása egy folyamat. Általában legalább négy hétbe telik, amíg a hatások elmúlnak az adag fokozatos és lassú csökkentésével. Az antidepresszánsok hirtelen megvonása életveszélyes lehet.

A szerotonin szindróma egy rendkívül ritka, de potenciálisan életveszélyes gyógyszerreakció, amely a szervezetben túl sok szerotoninból ered. Szerotonin szindróma akkor fordulhat elő, ha új antidepresszánst szed, vagy megnövelt adagot szed. Ha szervezete másként dolgozza fel a szerotonint, vagy nem tudja feldolgozni a megnövekedett szerotonin mennyiséget, szerotonin szindróma lép fel.

A szindróma leggyakrabban akkor fordul elő, ha antidepresszánst és más szerotonerg gyógyszereket, például triptán-migrén gyógyszereket vagy bizonyos opioidokat szed.

A szerotonin szindróma tünetei a következők:

A súlyos tünetek a következők:

A tünetek általában a gyógyszer bevétele vagy a már szedett gyógyszer adagjának növelése után néhány órán belül jelentkeznek. Azonnal forduljon orvoshoz, ha ezeket a tüneteket tapasztalja.

Antidepresszáns-függőség - Túladagolás

Az antidepresszánsok toxicitása igen változatos. Fontos, hogy beszélje meg kezelőorvosával a túladagolás kockázatát. Mindig az előírt gyógyszereket vegye be, és tartsa gyermekektől és háziállatoktól távol. Néha még az orvos utasításait pontosan betartva is kialakulhat függőség, vagyis antidepresszáns-függőség.

A triciklikus antidepresszánsok az antidepresszánsok azon osztálya, amelyeknél a legnagyobb a túladagolás miatti halálozás kockázata. Ha valaha is túladagolás gyanúja merül fel, azonnal forduljon orvoshoz.

A triciklikus antidepresszánsok túladagolásának jelei és tünetei a következők:

Az antidepresszánsok más osztályai is túladagoláshoz vezethetnek, de a tünetek eltérőek lehetnek. Például az SSRI túladagolása magas vérnyomást és bizonyos típusú aritmiákat okozhat.

Az antidepresszánsoktól való függőség kialakulhat, ha egy személy bármilyen típusú antidepresszánst fogyaszt. Bármely gyógyszer túladagolása is lehetséges, ha az orvos által előírt vagy előírtnál nagyobb adagot vesznek be. Az antidepresszánsoktól való függőség még gyorsabban fejlődik ki, ha az ember „önmagában”, vagyis orvosi konzultáció nélkül fogyaszt antidepresszánsokat. Ugyanakkor nagyobb a túladagolás kockázata.

Hogyan alakul ki az antidepresszáns függőség?

Az antidepresszánsok nem rendelkeznek bizonyos kábítószerek addiktív potenciáljával. Nem okoznak eufória érzetet, de nyugtató hatásúak. Az antidepresszánsoktól való függőség nem úgy nyilvánul meg, mint az olyan anyagoktól való függőség, mint az alkohol és a heroin. 

Azok, akik visszaélnek az antidepresszánsokkal, nem tapasztalják meg a más kábítószerek okozta sóvárgást, és nem tapasztalják azt az eufóriát, függőséget okozó viselkedést vagy negatív hatásokat, amelyeket sok más gyógyszernél gyakran tapasztalnak.

Az emberek azonban továbbra is fizikai függőséget alakíthatnak ki az antidepresszánsoktól. A depresszióban szenvedők nagyobb valószínűséggel élnek vissza más kábítószerekkel.

Az antidepresszánsoktól való függőség kialakulhat olyan emberekben, akiknek soha nem volt szükségük gyógyszerre. Vannak, akiknél rosszul diagnosztizálják a depressziót, és antidepresszánsokat írnak fel. Egy tanulmány szerint az orvosok a depressziós betegek közel kétharmadánál rosszul diagnosztizálták, és szükségtelen antidepresszánsokat írtak fel.

Az antidepresszánsoktól való függőség a gyógyszerek rendszeres fogyasztása által okozott alkalmazkodási állapot. Az antidepresszáns függő személy kellemetlen tüneteket tapasztalhat az adag csökkentése után, vagy ha az antidepresszáns fogyasztását hirtelen abbahagyja.

Az antidepresszáns-függőség elsődleges, krónikus, neurobiológiai betegség, melynek kialakulását és megnyilvánulását genetikai, pszichoszociális és környezeti tényezők befolyásolják.

Az antidepresszánsoktól való függőséget a következők jellemzik: a kábítószer-használat feletti kontroll csökkenése, a kényszeres használat és az ártalmak ellenére történő folyamatos használat.
A függőség kezelhető betegség, amely multidiszciplináris megközelítést igényel, és gyakori a visszaesés.
Az antidepresszánsok fizikai függőséget okozhatnak, amit az antidepresszáns használatának abbahagyása vagy csökkentése után jelentkező elvonási tünetek bizonyítanak. Az antidepresszánsok hirtelen megvonása elvonási tüneteket okoz, például hányingert, kézremegést és depressziót.

Az emberek gyakran úgy próbálnak visszaélni az antidepresszánsokkal, hogy felszippantják azokat. Az, hogy mennyi ideig tart az antidepresszánsok elhagyása, személyenként változik, és a kezelés teljesen egyéni.

Miért veszélyes az antidepresszánsok hirtelen megvonása?

Jobban érzi magát, és úgy gondolja, hogy készen áll arra, hogy abbahagyja az antidepresszánsok szedését? Lehet, hogy már nem érzi úgy, hogy szüksége van a gyógyszerére? Fontos, hogy tartsa be az orvos által előírt kezelést. Ha úgy gondolja, hogy készen áll arra, hogy abbahagyja az antidepresszánsok szedését, kérje meg kezelőorvosát, hogy dolgozzon ki egy tervet, amely segít szervezetének lassan hozzászokni a gyógyszeres kezelés elhagyásához. ne feledje, hogy az antidepresszánsok hirtelen megvonása nagyon veszélyes. 

Amint azt már kifejtettük, az antidepresszánsok segítenek egyensúlyban tartani az agyban a neurotranszmittereknek nevezett vegyi anyagokat. Ezek az agyban lévő vegyszerek befolyásolják a hangulatot és az érzelmeket. Az egyensúlyhiány súlyos depressziót vagy szorongásos zavarokat okozhat. Az antidepresszánsok kijavítják ezt az egyensúlyhiányt, de négy vagy több hétig is eltarthat a maximális hatás elérése.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, amíg nem beszél kezelőorvosával, mert az antidepresszánsok hirtelen leállítása bizonyos következményekkel jár. Lehet, hogy úgy érzi, nincs többé szüksége a gyógyszerre, de ha abbahagyja a szedését, a gyógyszer elhagyja a szervezetet, és visszatérhetnek a tünetei.

Az orvosi konzultáció nélkül történő abbahagyás életveszélyes lehet. Ezenkívül elvonási tüneteket és a depresszió kiújulását is okozhatja. Ha visszaesik, és újra elkezd antidepresszánst szedni, több hétbe is telhet, amíg a gyógyszer kiegyensúlyozza a hangulatát.

Az antidepresszánsok megvonása elvonási tüneteket okozhat. A gyógyszer hirtelen leállítása a depressziót is ronthatja. Az antidepresszánsok hirtelen megvonása veszélyesebb lehet, mint az ezekkel a gyógyszerekkel kezelt betegség.

Antidepresszáns elvonási tünetek – Mit tapasztalhat, ha „önmagától” abbahagyja az antidepresszánsok szedését?

Az antidepresszánsok elhagyásának számos tünete van, némelyikük súlyos, és van, amelyiken könnyű „túljutni”. Az antidepresszánsok elhagyása azonban egy folyamat, és ezt mindig szem előtt kell tartania. Az antidepresszánsok hirtelen megvonása veszélyes. Ez néhány nem kívánt tünet, amelyeket tapasztalhat.

Betegség érzet Az antidepresszáns megvonási szindróma, más néven antidepresszáns megvonás, akkor fordul elő, amikor egy személy hirtelen abbahagyja a gyógyszer szedését. Sok olyan ember, aki az antidepresszáns megvonását tapasztalja, úgy érzi, hogy influenzában vagy gyomorvírusban szenved. Zavaró gondolataik vagy hallucinációik is lehetnek.

Kezeletlen betegség. A gyógyszeres kezelés leállításával visszatérhet a kezelési terv kezdetéhez. Ez megnövelheti a jobb közérzethez szükséges időt, vagy a tünetek súlyosbodását okozhatja. Ebben a formában nagyon gyakoriak az antidepresszáns elvonási tünetek. Éppen ezért nem ajánlott hirtelen abbahagyni az antidepresszánsok szedését.

Öngyilkos gondolatok. Ha nem kezelik megfelelően, növelheti az öngyilkossági gondolatok kockázatát. Ez növeli annak kockázatát is, hogy ezeknek a gondolatoknak megfelelően cselekszik. Az öngyilkossággal kapcsolatos leggyakoribb egészségügyi probléma a depresszió.

Egyéb tünetek súlyosbodnak. Az antidepresszánsok leállítása ronthatja a depresszióval kapcsolatos egyéb tüneteket, például fejfájást, fájdalmat vagy álmatlanságot. Ezenkívül a kezeletlen depresszió megnehezítheti más egészségügyi problémák kezelését.

Egyéb antidepresszáns elvonási tünetek a következők:

Az antidepresszánsok megvonási tünetei enyhíthetők, ha nem hirtelen, hanem fokozatosan és lassan hagyják abba az antidepresszánsokat. Antidepresszáns elvonási tervet kaphategy addiktológiai klinikán. Ezt a tervet egyénileg, minden beteg számára egyénileg készítik el, és a kezelés rendkívül hatékony. A MedTim Klinika, a szenvedélybetegségek leghíresebb és legmegbízhatóbb klinikája a nap 24 órájában az Ön rendelkezésére áll.

Mennyi ideig tart az antidepresszánsok elhagyása?

Ha kíváncsi arra, hogy mennyi időbe telik az antidepresszánsok elhagyása, tudnia kell, hogy az antidepresszánsokról való leszokás folyamata a személytől és az elfogyasztott gyógyszertől függ. 

Az antidepresszáns megvonása, más néven elvonási szindróma, amikor az antidepresszáns hirtelen elhagyása vagy az antidepresszáns adagjának jelentős csökkentése után elvonási tüneteket tapasztal.
Az antidepresszánsok elvonási tünetei az emberek körülbelül 50 százalékánál jelentkeznek, akik antidepresszánst szedtek, majd hirtelen abbahagyják a szedését, vagy az adagot drasztikusan csökkentik.
Egyes antidepresszánsoknak nagyobb az elvonási hatása, mint másoknak. Egy felülvizsgálat azt találta, hogy az SNRI-k és a Pacil (paroxetin) a többi antidepresszánshoz képest nagyobb kockázatot jelentenek az elvonási tünetekre.

Honnan tudhatja, hogy esetleg antidepresszáns elvonási tünetei vannak, és mennyi ideig tart az antidepresszáns megvonása?

Az antidepresszánsok elhagyása által okozott tünetek hasonlóak lehetnek azokhoz, amelyek az ilyen típusú gyógyszerek alkalmazásához vezettek. Emiatt felmerülhet a kérdés, hogy az antidepresszánsok szedésének abbahagyásakor vagy az adagjuk csökkentésekor tapasztal-e elvonási tüneteket, vagy a depresszió visszaesését tapasztalja.

A különbségtétel módjai a következők:

Milyen gyorsan jelennek meg a tünetek: Gyakran napokon vagy heteken belül jelentkeznek, de a visszaeső tünetek általában hosszabb idő után jelennek meg. A depresszió tünetei is fokozatosan jelentkeznek.

Bizonyos fizikai tünetek megjelenése: Az influenzás érzés, a szédülés és az érzékszervi zavarok általában nem járnak együtt depresszióval. Tehát ha ezek a tüneteket tapasztalja, akkor ezeket valószínűleg az antidepresszánsok okozzák.

A tünetek idővel javulnak vagy rosszabbodnak: Ahogy a szervezet hozzászokik ahhoz, hogy többé ne szedje az antidepresszánst, vagy alacsonyabb dózisban szedje, az elvonási tünetek általában javulnak. Ha a depresszió kiújul, a tünetek súlyosbodhatnak.

Mennyi ideig tart az antidepresszánsok elhagyása - Időkeret

Az antidepresszánsok elhagyásáról és az elvonási tünetekről mindenkinek eltérő tapasztalata lehet. Az elvonást befolyásoló tényezők, valamint az, hogy mennyi ideig tart az antidepresszáns elhagyása, többek között a szedett antidepresszáns típusa, adagja és a gyógyszer alkalmazásának időtartama. 

A Paquil (paroxetin) az SSRI, amely a legerősebb antidepresszáns elvonási tünetekkel jár, míg a Procac (fluoxetin) általában a legenyhébb elvonási tüneteket okozza.

Az antidepresszánsok elvonási tünetei az első egy-három napon általában meglehetősen enyhék. Potenciálisan felerősödnek, mielőtt visszahúzódnának. Eltarthat néhány hétig, amíg minden tünet teljesen megszűnik, és néhány ember hónapokig érzi a hatását.

Ha éppen leszoktatja magát az SSRI antidepresszánsokról, a tünetek gyakran szakaszosan jelentkeznek. Az SSRI-elvonás két fázisa az akut és elhúzódó elvonás

Akut elvonás: Az antidepresszáns tünetektől való akut megvonási szakasz hat-nyolc hétig tarthat. Ebben a fázisban egy személy influenzaszerű tüneteket, nagyobb fáradtságot és fokozott szorongást és depressziót érezhet, ha antidepresszánsok állnak a háttérben.

Hosszan tartó absztinencia: Az SSRI-k elhúzódó megvonási szakasza, amelyet néha posztakut megvonásnak vagy PAVS-nek neveznek, hat hónapnál tovább tartó tünetekre utal. Egy tanulmány szerint egy átlagos személynek, aki az antidepresszánsok szedésének hosszan tartó megvonását tapasztalta, 37 hónapig voltak tünetei.

Egyes szakértők azt állítják, hogy van egy harmadik szakasza az antidepresszánsoktól való megvonásnak, az úgynevezett rebound. rebound fordulhat elő az antidepresszánsok akut és hosszan tartó megvonása között, és az akut tünetek súlyosbodásával jár. Ez a fázis akár hat hétig is eltarthat.

A függőség azonban szakosodott személyzettel, klinikán, megfelelő kezeléssel 14 vagy 21 napon belül gyógyítható. A MedTim klinika egy modern kórház, amely hatékony és specifikus kezelési módszereket alkalmaz.

Az antidepresszánsok elhagyása klinikai körülmények között

Az antidepresszánsok leszoktatása orvosilag ellenőrzött és klinikai körülmények között az egyetlen teljesen biztonságos és hatékony módja a gyógyszerszedés abbahagyásának. 

Ha azt fontolgatja, hogy abbahagyja az antidepresszánsok szedését, lépésről lépésre kell megtennie, és meg kell fontolnia, hogyan fog eljutni odáig.

Kísértést érezhet, hogy abbahagyja az antidepresszánsok szedését, amint a tünetek megszűnnek, dea depresszióvisszatérhet, ha úgy dönt, hogy hirtelen abbahagyja az antidepresszánsok szedését.

Fontos, hogy orvosával beszélje meg az antidepresszánsok előnyeit és kockázatait az adott helyzetben. A MedTim klinika orvosi szakértői segíthetnek a döntésben. A MedTim klinikán a konzultáció teljesen ingyenes, és bármikor hívhat minket. A nap 24 órájában és a hét 7 napján állunk rendelkezésére.

Tervezhetünk együtt. Az antidepresszánsok leállítása általában az adag fokozatos csökkentését jelenti. Az ütemterv és üteme attól függ, hogy melyik antidepresszánst szedi, mennyi ideig szedi, az aktuális adagtól és a korábbi gyógyszermódosítások során jelentkező tünetektől.

Fontolja meg a pszichoterápiát. Az antidepresszánsokat szedők kevesebb mint 20 százaléka vesz részt pszichoterápián, pedig gyakran fontos a depresszióból való kilábalás és a visszaesés elkerülése. A MedTim klinikán kiváló pszichoterapeuták és más orvosok dolgoznak,akik képesek lesznek felismerni, hogy melyik megközelítés a legmegfelelőbb az Ön számára. Ugyanakkor egyéni kezelési módot alakítunk ki, amely a lehető legrövidebb időn belül a legjobb eredményhez vezet. Kezelési tervünk mindig hatékony.

Ha támogatást keresel, jó helyen jársz! A MedTim klinikán családjukkal, barátaikkal támogatjuk a segítségért eljönni vágyó betegeket, egyúttal a beteg számára fontos személyeket oktatunk. Így a környezete igazán segítőkész és megértő lehet.

Hogyan néz ki az antidepresszánsok megvonása a MedTim klinikán?

A MedTim klinikán az antidepresszánsok elvonása és az antidepresszánsoktól való függőség kezelése 14 vagy 21 napon belül lehetséges. Az, hogy pontosan mennyi ideig tart az antidepresszánsok elhagyása, a betegtől, az elfogyasztott gyógyszertől, az adagtól és az elfogyasztás időtartamától függ. 

A beteg átvételekorteljes körű diagnózistvégzünk, és reális képet alkotunk a beteg állapotáról. Fontos, hogy mindent tudjunk, beteg érezéseiről, amikor a klinikára érkezik.

A páciens testállapotának elemzése és a pontos diagnózis felállítása után hozzáértő és magasan képzett orvosokból álló csapat vezetésével megkezdjük a folyamatot. Az antidepresszánsok elhagyásának folyamata során fokozatosan csökkentjük a beteg gyógyszeradagját. Ugyanakkor olyan anti-absztinencia terápiát adunk, amely nem abból a gyógyszercsoportból származik, amelyet a beteg vett.

Ezeket a gyógyszereket azzal a céllal adjuk, hogy csökkentsük vagy semlegesítsük a páciens szervezetében fellépő antidepresszáns hiány miatt fellépő elvonási krízis tüneteit. Emiatt az antidepresszánsok vagy az otthoni kezelés hirtelen elhagyása nem javasolt. Az antidepresszánsok hirtelen abbahagyása súlyos, kellemetlen és fájdalmas következményekkel járhat.

A további kúra a nemkívánatos anyagoktól valófájdalommentes méregtelenítéstfoglalja magában. A legmodernebb orvosi eszközök és szabványok felhasználásával megtisztítjuk a páciens testét a nem kívánt komponensek minden nyomától.

A MedTim klinika egészségügyi szakemberei a szorongást, a depressziót és máspszichés zavarokatis nagy sikerrelkezelik. Pszichológusaink és pszichoterapeutáink segítenek a páciensnek felismerni szorongásait, félelmeit, valamint a leküzdés módjait.

A MedTim bevált és megbízható kezelési módszereivel az ember nemcsak a függőségi problémáktól, hanem más olyan betegségektől is megszabadul, amelyek a függőséget okozták. A MedTim klinikát az különbözteti meg a többitől, hogy nem csak az okot és a következményeket kezeljük, hanem azt is, hogy mi vezetett a problémához.

A tanácsadás teljesen ingyenes, és azonnalhívhatminket. Tudjuk, hogy segíthetünk Önnek, és tudjuk, hogyan tegyük. Több évtizedes tapasztalat áll vezető orvosi szakértőink mögött

MedTim – Mert tudjuk, hogy az egészséges és teljes élet nem illúzió.

Tudjon meg mindent a függőségekről
és egyéb mentális egészségügyi problémák